Testament – Brotherhood of the Snake

Totean heti aluksi, että Amerikan oma thrash-kulttikokoonpano Testament on ollut viimeisten kymmenen vuoden aikana varsin kovassa kunnossa. ”Formation of Damnation” (2008) ja ”Dark Roots of Earth” (2012) ovat mielestäni erittäin tiukan ja vakuuttavan kuuloisia levytyksiä. Bändin pitkällä iällä ei näytä olevan mitään vaikutusta, sillä Testament jaksaa vielä takoa kuumaa rautaa tarjoten lisää tuoretta thrashia kansalle. Voisin veikata vahvasti, että ”Brotherhood of the Snake” kuuluu monen kuuntelijan tämän vuoden odotetuimpiin julkaisuihin.

Tuorein julkaisu ”Brotherhood of the Snake” ei lähde keksimään pyörää uudelleen vaan jatkaa paljolti siitä, mihin edellinen ”Dark Roots of Earth” -julkaisu on jäänyt. Pienenä poikkeuksena nauhoitusten kokoonpanoon on tehty muutoksia, ja bassoon on tarttunut itse taituri Steve DiGiorgio. Muuten ”Brotherhood of the Snake” on hyvin tuttua ja turvallista nykypäivän Testamentia, jossa on pieni ripaus death metal -vaikutteista tyyliä.

”Brotherhood of the Snake” -julkaisu potee muutamia suoraviivaisia, pitkiä ja tylsähköjä hetkiä. Näistä hetkistä muun muassa ”Born in a Rut” on sellainen biisi, josta en pahemmin piittaa, enkä jaksa uskoa, että se on tämän albumin parhaimpia paloja. Kuitenkin tällainen sävellys on pieni murhe siinä, mitä albumi kokonaisuudessaan on, eli monipuolista, melodista, mutta ah, niin tiukkaa ja raskasta thrashia. Hyvinä esimerkkeinä voisin mainita biisit ”The Pale King”, ”Seven Seals” ja uhkapeliaiheinen ”Black Jack”. Eikä unohdeta, että iäkkään Chuck Billyn ääni on edelleen todella hyvässä kunnossa!

Ylipäätään albumi on laadullisesti moitteetonta jälkeä, vaikka itse olisin kaivannut hieman enemmän perinteisempää tyylisuuntaa, jota Testament oli alkuaikoinaan. No, kaikkea ei voi saada! On ymmärrettävää, että bändit muuttuvat suuntaan ja toiseen vuosien kuluessa. Tässä tapauksessa Testament siirtyi raskaampaan suuntaan viimeistään ”The Gathering” -julkaisun (1999) aikana. Onneksi suuntaus on onnistunut ja toiminut erittäin kiitettävästi, minkä vuoksi jaksan uskoa Testamentin olevan hyvä kokoonpano tänäkin päivänä. ”Brotherhood of the Snake” on hyvä todiste tästä. Laatutavara on laatutavaraa!

Mikäli ”Dark Roots of Earth” ja ”Formation of Damnation” kolahtivat todella hyvin, tämä tuore julkaisu tuskin tuottaa pettymystä. Testament todistaa uudella albumillaan sen, että yhtye voi kuulostaa erittäin hyvältä tänäkin päivänä. Harvat kykenevät vastaavaan suoritukseen.

9-/10

Kappalelista:KaaosZine levyt

01. Brotherhood of the Snake
02. The Pale King
03. Stronghold
04. Seven Seals
05. Born in a Rut
06. Centuries of Suffering
07. Neptune’s Spear
08. Black Jack
09. Canna-Business
10. The Number Game

Testament Facebook

Testament Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua