Avatar

Tom Frankton

Enter Shikari
Haastattelut Rock

”Toivon, että opimme jotain tästä kaikesta yhdessä” – haastattelussa Enter Shikarin Rou Reynolds

Iso-Britannialainen, lokakuussa Suomeenkin saapuva Enter Shikari julkaisi 17.4. uuden ”Nothing Is True & Everything Is Possible”-albuminsa So Recordingsin kautta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen laulaja Rou Reynoldsin levyn julkaisun tiimoilta ja jututti häntä levystä ja vallitsevasta koronavirustilanteesta. Voit lukea haastattelun tästä:

Menestyksen jatkoa – arviossa The Black Dahlia Murderin ”Verminous”
Arvostelut Metal

Menestyksen jatkoa – arviossa The Black Dahlia Murderin ”Verminous”

Yhdysvaltalainen melodisen death metalin suurnimi The Black Dahlia Murder on vuoden 2003 ”Unhallowed”-debyytistä lähtien julkaissut uutta materiaalia tarkasti joka toinen vuosi. Putken päättävää uutta ”Verminous”-levyä saatiin odottaa hieman pidempään, mutta sen suurempia kaavasta poikkeamisia ei tällä kertaa nähdä, vaan ”Verminous” on juuri, mitä bändiltä on totuttu saamaan – hyvässä ja pahassa.

Uusi maailma pyrkimässä vanhasta ulos – arviossa Intronautin ”Fluid Existential Inversions”
Arvostelut Metal

Uusi maailma pyrkimässä vanhasta ulos – arviossa Intronautin ”Fluid Existential Inversions”

Yhdysvaltalainen progressiivinen stoner metal -bändi Intronaut heräilee kevyeltä tauoltaan uuden ”Fluid Existential Inversions”-levyn muodossa. Järjestyksessään bändin kuudes studioalbumi julkaistaan Metal Blade Recordsin kautta, ja se on bändin ensimmäinen ilman pitkäaikaista rumpali Danny Walkeria. Muutos on näkyvä, mutta suurimmat huomiot kiinnittyvät suurempiin muutoksiin itse bändin musiikissa.

Kuva: Eetu Oranen
Liveraportit Punk

Kymmenen kitaraa ja muutamat pannut – Henrik! x Teksti-TV 666 Korjaamolla

Helsingin Korjaamon Vaunusalissa saatiin itsenäisyyspäivän aattona todistaa jotain erilaista, kun räppärinä tunnetun Versace Henrikin luotsaama HENRIK! ja vuosia livebändinä ansioitunut Teksti-TV 666 soittivat erittäin normista poikkeavan yhteiskeikan tuoden molemmat bändit lavalle yhteen sumppuun. Kun kummastakin bändistä löytyy kiitettävästi jäseniä, nähtiin lavalla yhteensä viisitoista muusikkoa kerrallaan, mikä on jo aina näky itsessään. Mutta toimiko idea?

Devin Townsend Circuksessa
Liveraportit Metal

Vapautta, rentoutta ja Zappaa – Devin Townsendin ”Empath”-show Circuksessa

Kanadalainen Devin Townsend on tuttuakin tutumpi ja suomalaisen yleisön suosioon vuosien varrella vakiutunut esiintyjä, eikä kellekään lienyt yllätys kuulla hänen saapuvan uuden ”Empath”-levynsä myötä tänne jälleen parille keikalle. Alkuvuoden Savoy-teatterin keikkojen tapaisen rauhallisemman akustisen rundailun jälkeen Townsend kasasi mittavan remmin soittajia joukkoonsa ja saapui nyt marraskuuiltana täysin uudistetun bändinsä kanssa loppuunmyydyn Circuksen lavalle.

Muutoksia ja kehitystä – haastattelussa Fit for an Autopsyn kitaristi Patrick Sheridan
Haastattelut Metal Post-Hardcore / Metalcore

Muutoksia ja kehitystä – haastattelussa Fit for an Autopsyn kitaristi Patrick Sheridan

Yhdysvaltalainen deathcore-yhtye Fit for an Autopsy on julkaisemassa 25. päivä lokakuuta järjestyksessään viidennettä albumiaan Nuclear Blastin kautta. Kaaoszine tavoitti bändin kitaristi Patrick Sheridanin ja jututti häntä ”The Sea of Tragic Beasts” -levyn tiimoilta, bändin kehityskaaresta, sekä bändin keskinäisestä dynamiikasta kiertueilta jättäytyneen bändin kitaristi/tuottaja Will Putneyn kanssa.