Uusi digitaalinen livemusiikin markkinapaikka Gixon tuo elävän musiikin keskelle elämää

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.12.2020

Libera la Musica Oy julkaisee tänään, 8. joulukuuta uuden ainutlaatuisen elävään musiikkiin keskittyvän digitaalisen markkinapaikan, Gixonin, jossa artistit voivat tarjota paikallisesti palveluitaan suoraan asiakkaalle sovelluksen avulla, asiakkaan tarpeen mukaisesti. Vaikka koronatilanne on sulkenut tapahtumapaikkojen ovet ja hetkellisesti poissulkenut yksityistilaisuudet, Gixon luottaa tulevaisuuteen, sillä tilanteen väistyttyä musiikin voimaa tarvitaan enemmän kuin koskaan. Lähtökohtaisesti kansainväliseksi kasvuyritykseksi pyrkivän Gixon-palvelun ensimmäinen kohdemarkkina on Helsinki ja sovellus on ladattavissa App Storessa ja Google Playssa.

Gixon on suomalainen palveluinnovaatio, jonka tarkoituksena on saada ihmiset muuttamaan elävän musiikin kulutustapojaan, sekä auttaa asiakkaita ja artisteja löytämään toisensa helpommin. Perinteisen mallin musiikkimaailmassa ohjelmatoimistot toimittavat ohjelmaa pääosin isompiin pääsymaksullisiin tapahtumiin, joten ohjelman ostaminen illanviettoihin, perhejuhliin tai eri kokoisiin yritystilaisuuksiin ohjelmatoimiston kautta saattaa olla kynnyskysymys. Gixon-sovellus mahdollistaa kaikki ohjelman ostamiseen liittyvät käytännön asiat, varauksesta laskutukseen sovelluksen sisällä. Myös markkinapaikan alustalla on suuri merkitys sen ollessa sovellus, sillä mobiililaite kulkee käyttäjänsä mukana konkreettisesti paikasta paikkaan, keskustellen käyttäjänsä kanssa automatisoinnin mahdollistamien toimintojen avulla. Näin ollen elävän musiikin mahdollisuus kulkee ihmisten mukana päivittäisessä elämässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Asiakkaita ja artisteja velvoitetaan noudattamaan ajankohtaisia Covid-19 -ohjeistuksia ja suosituksia. Artistien varauskalenterit ovat avoinna 12 kuukautta eteenpäin, joten tulevaisuuden keikkavaraukset ovat jo nyt palvelun lanseerauksen ajankohdassa mahdollisia. Palveluun on myös mahdollista ostaa lahjakortteja, mikä mahdollistaa elävän musiikin käytön halutussa tulevaisuuden ajankohdassa.

”Haluamme tuoda iloa ja elämyksiä yksityistilaisuuksiin elävän musiikin välityksellä niin, että se on helppoa, turvallista ja läpinäkyvää – suoraan aplikaatiolla. On ilo saada palvelu käyttöön sovelluksen vuosien kehitystyön jälkeen. Toivomme sen luovan myös uskoa tulevaisuuteen muusikoille, joiden kuluvan vuoden keikkakalenteri on koronaviruksen vuoksi tyhjentynyt.” – Jussi Aronen, CEO, Gixon, Libera la Musica Oy

Gixon-sovellus on livemusiikin markkinapaikka, joka yhdistää asiakkaan tarpeen oikeanlaiseen artistiin,
 mahdollistaa jopa saman päivän ja pidemmän aikavälin artistivaraukset,
 markkinoi artistia paikallisesti yksityis- ja yritysjuhlia järjestäville asiakkaille,
 sisältää maksatusjärjestelmän, jonka kautta hoituvat laskutus ja tilitys asiakkaalta artistille ja antaa artistin hinnoitella itsensä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Palvelu nostaa esille tekijät. Muusikko on ammatti, jonka menestyksen mittariksi mielletään pop-kulttuurin ja viihdeteollisuuden mukanaan tuoma näkyvyys. Muusikoksi ryhtyminen on kuitenkin kutsumusammatti, jonka menestyksen mittarina toimii lähtökohtaisesti omassa ammatissa työllistyminen. Gixon on kehitetty palvelemaan muusikkoja ja se auttaa löytämään estradin myös yksityisistä juhlista. Gixon antaa asiakkaalle mahdollisuuden rikastuttaa kaikenlaisia tapahtumia elävällä musiikilla”, sanoo Gixonin artisteista ja sisällöstä vastaava Krista Ruusunen.

Artistiksi voi hakeutua kirjautumalla sisään palveluun ja täyttämällä artistihakemuksen. Kaikki sisältö on kuratoitua, mikä tekee siitä laadukkaan ja monipuolisen. Artistit koostuvat laulaja-lauluntekijöistä, covermusiikkia esittävistä artisteista ja duoista sekä DJstä muodostaen kokonaisuuden, jossa jokaiseen tilaisuuteen löytyy toiveiden ja vaatimusten mukainen esittäjä. Vaikka palvelu käynnistyykin pienillä kokoonpanoilla, on tulevaisuuteen jo suunnitteilla palvelun sisällön laajeneminen bändeihin sekä muihin musiikki- ja livesisältöihin, kuten soittotunnit. Sovelluksen toimintoihin on alkuun otettu käyttöön vain välttämättömimmät käyttöominaisuudet, joten tuotteen kehittäminen jatkuu, ja erilaisia toimintoja lisätään myös käyttäjien toiveiden mukaisesti.

”Näinä koronan kangistamina aikoina ihmisten perustarve nauttia elämästä ei ole kaikonnut. Keinot pitää hauskaa vaan muuttavat muotoaan. Näin on käymässä myös elävän musiikin osalta. Siinä missä toiset edelleen kaipaavat festivaaleille ja isoihin massatapahtumiin, toiset hämyisiin jazz-klubeihin, osa kaipaa nautinnollisia elämyksiä turvallisemmassa ympäristössä ystävien ja sukulaisten piirissä. Kotiinkuljetus on käsite, joka on omaksuttu niin ravintolaruoan, markettien päivittäistavaran kuin nettiostosten suhteen rutinoituneeksi tavaksi. Kynnys elämysten tilaamiseksi kotiin on jo lähtökohtaisesti pienentynyt.” -Mikko Haapala, CCO & CO-founder, Gixon, Libera la Musica Oy

”Minusta palvelu on indie-artistin näkökulmasta erinomainen. Sen sijaan, että itse pitää jatkuvasti etsiä kontakteja ja keikkapaikkoja, lähettää satoja sähköposteja, voivat esiintyviä artisteja etsivät tahot löytää tapahtumaansa sopivan esiintyjän. Paikka, missä esiintyjä ja esiintyjää tarvitseva kohtaavat ilman välikäsiä, luotettavalla alustalla”, toteaa palvelussa mukana oleva artisti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Taustaa:

Gixon sai ajatuksellisesti alkunsa samanaikaisesti eri puolilla Eurooppaa jo vuonna 2015, kun tarve esiintyjään oli suuri. Sebastian Coppola (CPO & CO-Founder) halusi elävää musiikkia lapsensa syntymäpäiville Berliinissä. Hiljattain Argentiinasta Saksaan muuttaneelle perheelle paikallinen kulttuuri oli vieras, ja muusikot pienimuotoiselle kotikeikalle mahdottoman vaikeasti löydettävissä. Samaan aikaan Jussi Aronen valmistautui Suomessa äitinsä muistotilaisuuteen ja kaipasi saattomatkalle taitavia viulisteja. Kumpikin perustajajäsen totesi tahoillaan, että maailmasta puuttuu globaali palvelu, joka yhdistää esiintyjiä tarvitsevat ihmiset ja keikkoja kaipaavat muusikot.

Gixon-palvelua pyörittävässä Libera la Musica Oy -yhtiössä ovat mukana perustajina musiikki- ja peliteollisuuden parissa työskennelleet ​Jussi Aronen​, ​Sebastian Coppola​, sekä ​Mikko Haapala​. Lisäksi yrityksen palveluksessa on musiikki- ja tapahtuma-alan moniosaaja ​Krista Ruusunen​. Virallisesti Gixon yhtiöitettiin toukokuussa 2017 laajan markkinatutkimuksen jälkeen, kun perustajat eivät ihmetyksekseen löytäneet koko maailmasta vastaavalla laajuudella ja automatisoinnilla varustettuja palveluita. Koronakevääseen 2020 asti perustajat rakensivat palvelua omavaraisesti, kunnes tuli aika avata ovet muille sijoittajille ja etsiä uusia neuvonantajia tuomaan lisäpotkua tulevaisuuteen. Aiemmin MixRadion toimitusjohtajana toiminut Jyrki Rosenberg tuli mukaan Advisory Boardin ensimmäiseksi viralliseksi jäseneksi ja sijoittajaksi yritykseen. ​Jyrki Rosenberg​ toimii nykyään yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Gixonin muut Advisory Boardin jäsenet ovat musiikki- ja viihdealan asiantuntijat ​Wemppa Koivumäki​, ​Aarni Kuorikoski​ ja ​Kari Laakso​, laki- ja IT-alalla vaikuttavat ​Arto Linnervuo ​ja ​Harri Valasma​.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat