Uutta musiikkia keskikesään: heinäkuu tarjoilee Immortalia, Obscuraa ja Bury Tomorrow’ta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 28.6.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Kesälomaa siivittävät esimerkiksi seuraavat julkaisut:

Immortal – Northern Chaos Gods

Onko Immortalia ilman Abbathia? Ja jos on, niin millainen on Immortal ilman Abbathia? Tämä kysymys on varmasti monien mielessä, ja siihen saamme vastauksen heinäkuussa uuden levyn myötä. Ensimmäinen näyte levyltä kuulostaa jopa tällaisesta epäilijästä todella hyvältä! Tässähän on menty ajassa taaksepäin sinne 90-luvun huippuhetkiin.

Kontinuum – No Need to Reason

Nyt on luvassa varmasti suuria tunteita, kun Kontinuum julkaisee kolmannen levynsä heinäkuussa. Itse ihastuin bändiin livenä vuoden 2017 Inferno Metal Festivaleilla. Vaikka kesällä pitäisi olla iloinen ja aurinkoinen, on häivähdys islantilaista melankoliaa varmasti paikallaan kesäloman alkupäivinä.

Skeletonwitch – Devouring Radiant Light

Hiljakseltaan suurempaan tietoisuuteen hiipinyt thrash/death-bändi Skeletonwitch julkaisee keskikesän iloksi kuudennen albuminsa. Ainakin ensimmäisten maistiaisten perusteella luvassa on varsin tymäkkää meininkiä, joka kannattaa kyllä ottaa tarkempaankin kuunteluun.

Bury Tomorrow – Black Flame

Brittiläinen metalcore-yhtye Bury Tomorrow julkaisee keskikesällä viidennen täyspitkänsä. Bändi on saavuttanut vakaan suosion omassa genressään, joten tältäkin levyltä löytyy varmasti porukkaa pompituttavaa musiikkia.

Obscura – Diluvium

Teknisen death metalin ystävien kannattaa olla kuulolla heinäkuun puolivälissä. Tuolloin nimittäin saksalaiselta Obscuralta saadaan kuultavaksi uran viides levy, jolta löytyy ihailtavia koukkuja.

DevilDriver – Outlaw ‘Til the End

Groovaava jenkkibändi DevilDriver tarttuu tällä kertaa muiden yhtyeiden materiaaliin ja suoltaa ilmoille levyllisen verran country-covereita. Ainakin itse odotan suurella mielenkiinnolla, millaisen käsittelyn esimerkiksi Hank Williams ja Johnny Cash saa näiltä miehiltä.

Powerwolf – The Sacrament of Sin

Keskikesään on luvassa myös ihmissusiaiheista power metalia, kun saksalainen Powerwolf tulee levyn myötä uniimme. Teatraalisista esiintymisistäänkin tunnettu bändi ilahduttaa varmasti monia taas tällä levyllään.

Lucifer – Lucifer II

Heavy metalin ja stonerin maastoissa seikkaileva Lucifer julkaisee heinäkuussa kakkosalbuminsa. Tästä levystä riittää varmasti hämyileville iloa heinäkuun kesäöiden hyttysjahteihin. Vahvassa 70-luvun hengessä mennään jälleen eteenpäin.

Between the Buried and Me – Automata II

Heinäkuussa lähdetään myös progeillen, kun yhdysvaltalainen Between the Buried and Me julkaisee tupla-albuminsa toisen osan kuun puolivälissä. Yhtyeen vokalisti on lupaillut etukäteen, että levyltä löytyy paljon käänteitä ja outoutta, mutta myös musiikillista kauneutta. Heinäkuun puolivälissä kuullaan, mitä tämä tarkoittaa.