Virtuaalinen konsertti Evanescencelta

Little Rockista, Arkansasista alunperin kotoisin oleva amerikkalainen rockbändi työstää tällä hetkellä seuraavaa albumiaan, ”The Bitter Truth”. Albumilta on julkaistu kappaleita tiheään tahtiin ja seuraavaksi vuorossa on yhtyeen ensimmäinen virtuaalinen konsertti sen jälkeen, kun vuoden 2020 konsertit jouduttiin perumaan. Virtuaalinen konsertti, Evanescence: A Live Session From Rock Falcon Studio, tulee olemaan katsottavissa 5. ja 8. joulukuuta välisen ajan. Luvassa on kaikkien aikojen suosituimpia kappaleita, kuten ”Bring Me to Life” ja uutuuksia, kuten ”Use My Voice”. Lisäksi Amy on paljastanut, että mukana on ainakin yksi bonus, joka on cover-kappale.

Virtuaalikonsertti alkaa Amyn pitämällä kyselyhetkellä, jonka aikana hän vastaa fanien ennalta lähettämiin kysymyksiin. Konsertti alkaa pian tämän jälkeen. Bändillä on aiemminkin ollut tapana olla vuorovaikutuksessa faniensa kanssa ja esimerkiksi Amy on ollut ollut useaan otteeseen Zoom-videopuhelussa suuren fanimäärän kanssa. Comeon, onhan videopuhelu nykypäivää ja sen avulla voi pitää yhteyttä vaikka maailman toisella puolella oleviin ihmisiin. Ja tätä teknologiaa Evanescence onkin hyödyntänyt tehokkaasti kuluvan vuoden aikana.

Innokkaimmilla faneilla on mahdollisuus kuulla etukäteen virtuaalikonsertissakin nähtävä ja kuultava ”Use My Voice” -esitys. Se toimiikin tietynlaisena teaserinä koko virtuaaliselle keikalle. Video kyseisen kappaleen esityksestä löytyy bändin viralliselta YouTube-kanavalta.

Osta liput ennakkoon

Virtuaalisen keikan liput on ennakkotilattavissa evanescencelive.com -osoitteesta noin kymmenen dollarin hintaan. Faneja kehotetaan ostamaan liput ennakkoon, sillä hinta tulee nousemaan joulukuun alussa. Kun lippu on ostettu ennakkoon, konserttia pääsee katsomaan 5. joulukuuta sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Konsertti on katsottavissa aina 8. joulukuuta saakka.

Seuraava albumi

Fanit odottavat‘ The Bitter Truth’ -albumin julkaisua ja uutta musiikkia onkin päästy kuulemaan aina yksi kappale kerrallaan. Bändi onkin ottanut albumin suhteen aivan ainutlaatuisen tavan – kappaleet julkaistaan yksitellen sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Tällaista ei tiettävästi ole ennen nähty ja Amy onkin kertonut halunneensa kokeilla jotain aivan uutta.

Tähän mennessä albumilta on julkaistu kappaleet ”Wasted On You”, ”The Game Is Over” ja ”Use My Voice”. Näistä jokaisesta on kuvattu myöskin musiikkivideo. Kaksi ensin mainittua kuvattiin bändin jäsenten toimesta heidän omissa kodeissaan. Kuvausvälineinä toimivat bändin jäsenten omat puhelimet ja ohjaajina ja avustajina heidän perheenjäsenensä. Kuvausmateriaalit lähetettiin ohjaaja P. R. Brownille, joka yhdisti materiaalit musiikkivideoksi.

Amy vinkkasi marraskuun puolessa välissä 2020, että levyn seuraava single tullaan julkaisemaan parin viikon sisällä ja että itse albumin julkaisu tulee luultavasti tapahtumaan noin maaliskuussa 2021. Albumille tulevien kappaleiden järjestys on jo päätetty ja taustalle tulevia jousisoittimia äänitetty.

Yhteistyökuvioita vuonna 2020

Amy Lee on ehtinyt viime vuosien aikana tekemään yhteistyötä useidenkin eri artistien kanssa. Viimeisimpänä Bring Me The Horizonin kanssa yhteistyöllä tehty ”One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death” julkaistiin marraskuussa 2020.

Amyn edellinen yhteistyö oli Body Countin kanssa julkaistu ”When I’m Gone”, josta Amy kertoo olevansa erityisen ylpeä. Myös japanilaisen Wagakki Bandin kanssa tehty ”Sakura Rising” kuuluu laulajattaren ylpeydenaiheisiin. Yhtyeet tekivät aiemminkin yhteistyötä Evanescencen jakaessa esiintymislavan, helmikuussa 2020, yhdessä Wagakki Bandin kanssa, esittäen yhdessä suurimman hittinsä ”Bring Me to Life”.

Vuosi 2021 tulee epäilemättä olemaan erityinen. Uutta musiikkia, uuden levyn kampanjointia ja kuten monet toivovat: myös livekonsertteja. Vuoden 2020 konsertit peruttiin ja rock-kansa odottaa pääsevänsä jälleen esiintymislavan eteen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 

Kommentoi julkaisua