Wrathrone – vanhan liiton death metal -turpaanvetoa melodiaa unohtamatta

Laitilalainen Wrathrone on saanut valmiiksi järjestyksessään toisen kokopitkän albuminsa, jolla vedellään armotta turpaan vanhan liiton death metalin hengessä. Bändi on ollut kasassa vuosikymmenen ajan, ja jäsenillä on taustaa myös muissa yhtyeissä. Studiolivenä taltioitu ”Reflections of Torment” ei myöskään unohda lisätä vanhan, Ruotsista tutun tyylin mukaisia melodisia mausteita musiikkiinsa.

Groovahtava death metal -poljento tuo vahvasti mieleen Entombedin siinä, missä yhtyeen melodisempi ote vaikuttaisi olevan paljosta velkaa Dismemberille. Tässä vaiheessa on myös todettava, että limainen old school -tuotanto toimii likipitäen täydellisesti luoden mielleyhtymiä suoraan 1990-luvun alkuun. Äänimaisema on erityisen maukas varsinkin soolokitaran osalta. ”Reflections of Torment” on historiankirjamainen esimerkki kaikista niistä puolista, joita pohjoismainen ysäri-death metal piti sisällään. Oikeaoppisen visvaiset vokaalit möyryävät matalalta ja välistä rääytään jopa black metal -tyyliin.

Kuinkas on sitten itse biisien laita? Pyörää kun ei ole varsinaisesti lähdetty keksimään uudestaan, ei bändiä voi syyttää liiasta kekseliäisyydestäkään. Kappaleet toimivat kaikin puolin mallikkaasti, mutta ne ovat kuitenkin sen verran tavanomaisia, ettei ykkösliigaan ole vielä asiaa. Kokonaisuuden kannalta variaatioita on kuitenkin aivan riittävästi, eikä puutuminen uhkaa kuuntelijaa missään vaiheessa. Biiseistä on erityisesti nostettava esiin ”Bloodline”, jossa kaikki bändin elementit lyövät saumattomasti kättä. ”Last Journey North” heittää soppaan vähän black metal -mausteita, ja ”By the Dawn They’ll Hangin” myötä albumi saa arvoisensa lopun.

Yhteenvetona todettakoon, että ”Reflections of Torment” on tasaisen tappava levy ja tyylitietoinen sekoitus 1990-luvun death metal -soundeja, melodiaa ja groovea. Hyvä levy lajissaan mutta A-ryhmään on vielä jonkin verran matkaa. Albumi on julkaistu yhteistyönä venäläisen Satanath Recordsin ja italialaisen The Void Recordsin kanssa.

7+/10

Kappalelista:

1. Throne
2. End of Your Sanity
3. Gut Goddess
4. Bloodline
5. Dead Inside Me
6. Bloodshroud
7. When All Light Died
8. Through Desolate Passage
9. Last Journey North
10. By Dawn They’ll Hang

Wrathrone Facebookissa
Wrathrone Bandcampissa

Kommentit