Havok – Conformicide

Yhdysvaltalainen thrash-jyrä Havok julkaisee uuden albuminsa 10.3. Odotukset ovat korkealla tämän coloradolaisyhtyeen kohdalla, sillä edellinen albumi ”Unnatural Selection” asetti riman todella korkealle, ja nosti bändin pinnan alta.

Yhtye kertoi tulevan albuminsa olevan poliittisempi kuin koskaan. Tätä odotin Havokin tuntien innolla, sillä rakastan bändissä juuri sitä, että muun muassa ihmisten vapauteen tartutaan niin lujasti ja sanoja säästämättä. Levyn kokonaisuudessa lyriikat ovat hyvin tärkeässä roolissa ja väitän jopa, että jos ne otettaisiin pois, levy olisi vain puolet siitä mitä se on lyriikoiden kanssa.

Levyn paras kohta löytyy sinkkulohkaisulta ”Hang ’Em High”, jonka välikohdassa David on käyttänyt lyyristä nerouttaan ja keksinyt yhdysvallan hallitusta halventavan termin ”The United Snakes of America” ja huutaa sen kuin syötävä. Loistavaa, loistavaa, loistavaa. Davidin laulutyyli on tehnyt hurjan loikkauksen, ja muistuttaa kovasti Chuck Schuldinerin laulua, mikä tuo albumiin murskaavaa väkivaltaisuutta. Dave käskyttää viiltävämmin kuin aikaisemmilla levyillä.

Musiikillisesti Death-vaikutteet kuuluvat myös todella paljon. Progressiiviset ja tekniset biisinrakenteet eivät ole juuri sellaisia vain tekemisen ilosta, vaan asettavat tietynlaisen maailman musiikille, ja vievät ikään kuin matkalle. Havok on osunut häränsilmään tällä albumilla. Sävellyksistä huokuu nerokkuus, eikä ideoita juurikaan kierrätetä edellisistä albumeista, vaan tarjolla on uudenkaltaisia, takaraivoon potkivia ideoita.

Vaikuttaa siltä, että Havok on onnistunut jollain tasolla keksimään pyöränsä uudelleen. Ontto ja kaikuva tuotantotyö ja äänimaailma on timantinkova, enkä ole koskaan kuullut näin miellyttävää soundia millään levyllä.

Yksinkertaisesti tässä levyssä ei ole mitään huonoa. Kaikki ideat on hiottu huippuunsa, ja kaikki hyvä edellisiltä levyiltä on veistetty uudelleen ja valettu kullalla.

Kirjoittaja: Otto Vainionpää

KaaosZine levyt

9-/10

Kappalelista:

  1. F.P.C
  2. Hang ’em High
  3. Dogmaniacal
  4. Intention to Deceive
  5. Ingsoc
  6. Masterplan
  7. Peace is in Pieces
  8. Claiming Certainty
  9. Wake Up!
  10. Circling the Drain

Havok facebookissa!

Lue lisää aiheesta

Miehekästä hard rockia massoille: Adrenaline Mob – We The People Vuonna 2011 perustettu yhdysvaltalainen hard rockia veivaava Adrenaline Mob on pienestä iästään huolimatta kohdannut paljon vastoinkäymisiä, joista su...
”Incorruptible” on taattua laukkaa sankariheviveteraani Iced Earthilta Iced Earth - Incorruptible Iced Earhin uuden levyn ensitahdit ennen ihmisäänen mukaatuloa tuovat elävästi mieleen elokuvan Terminator 2 - Judgemen...
Soundiltaan kovempi kuin vanha ruisleipä: Vallenfyre – Fear Those Who Fear Him Jonkinmoinen äärimetallin superkokoonpano Vallenfyre on edennyt kolmanteen levyynsä “Fear Those Who Fear Him”. Bändi tarjoilee lyijynraskasta kuol...
Iced Earth julkaisi uuden ”Seven Headed Whore” -kappaleen lyriikkavideon muodossa Yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye Iced Earth julkaisee kesäkuun 16. päivä ”Incorruptible” -albumin Century Median kautta. Tuleva levy on yhtyeen jär...