Heavy metalin uusi tuleminen: haastattelussa tamperelainen Crimson Day

Crimson Day 2016 2Tamperelainen heavy metal -retkue Crimson Day tekee parhaillaan uutta tulemista. Bändin laulaja Valtterin jätettyä yhtyeen se on kiinnitänyt uudeksi laulajakseen Lassi Landströmin ja tarjoilee uuden laulajan julkistuksen myötä kuultavaksi uuden kappaleen nimeltään ”Beasts Of Prey”. Kaaoszine otti itse härkää sarvesta ja päätti hieman kysellä yhtyeen tuoreimpia kuulumisia uuden kappaleen julkaisun yhteydessä:

Morjensta. Kuinkas vuosi 2016 on bändillä tähän mennessä sujunut?

Jesse Liukkonen: Alkuvuosi lähti käyntiin kokoonpanomuutoksella edellisen keulahahmon Valtterin lähdettyä omille teilleen. Olemme sen jälkeen ottaneet vanhaa settiä haltuun uuden solistin kanssa ja heittäneet muutaman baarikeikan. Sen ohessa on hierottu uutta materiaalia kovaa tahtia. Uusia biisejä on arkistossa helposti sen verran, että päästään seuraavan levyn kohdalla oikein valikoimaan, mitä niistä ei nauhoiteta.

Koitte tosiaan vuonna 2015 pieniä miehistömuutoksia. Mistä yhtyeeseen löytyi uusi laulaja ja kuinka paljon bändin soundi muuttui uuden solistin Lassi Landströmin liityttyä yhtyeeseen?

Jesse Liukkonen: Uusi laulaja löytyi Liukkosen kaveripiiristä yllättävänkin nopeasti. Olisi voinut kuvitella, että meillä olisi ollut  muutaman vuoden takainen Nightwish-tyylinen backup plan takataskussa, mutta kyllä tämä tapahtui meillekin aivan yllättäen. Lassi kuuli ensimmäisten joukossa laulajan puuttumisesta ja ilmaisi halukkuutensa koelauluun välittömästi. Kolmessa päivässä oli puolet levymatskusta treenattu, eikä bändi ehtinyt edes käydä soittamassa treeniksellä ilman laulajaa kertaakaan. Laulusoundit ja -sovitukset vanhoihin biiseihin Lassi otti helvetin hyvin haltuun ja muovaili ne omalle tyylilleen kiitettävästi. Uudemmassa materiaalissa laulusoundi tuntuu huomattavasti monipuolisemmalta, ja Lassilla on äärettömän hyvä tyylitaju genreen.

Musiikkianne voisi kuvailla perinteiseksi vanhan koulukunnan heavy metaliksi raskailla riffeillä ja melodisilla koukuilla. Mitkä yhtyeet ovat toimineet bändille suurimpina musiikillisina vaikuttajina?

Jesse Liukkonen (kitara): Ari nojaa biiseissään enemmän 80-90 -lukujen suuntaan Judas Priestin, Iron Maidenin ja Megadethin hengessä, kun taas Jessen mieltymykset taipuvat modernimman melodisen metallin sekä death ja thrash metalin puolelle, ja näiden vaikutteiden yhdistelmä käytännössä luo Crimson Daylle muotoutuneen soundin.

Teiltä on tosiaan tulossa ulos tämän haastattelun myötä uusi kappale nimeltään ”Beasts of Prey”. Kertoisitteko hieman tuosta kappaleesta ja sen synnystä?

Ari (kitara): Biisi syntyi lähinnä siitä, kun tuli autossa pyöriteltyä Megadethin ”Skin of my Teeth” -biisiä ja ajattelin,
että meilläkin pitäisi olla tämmöinen simppeli räväytys. Tekemiseen meni loppujen lopuksi ehkä viisi minuuttia ja kaksi kuppia paskaa kahvia. Myönnettäköön, että en aluksi ollut niin innoissani lopputuloksesta, varsinkaan kun kuulin Valtterin tekemän ensimmäisen laulusovituksen. Ajattelin, että tätä ei todellakaan tulla ainakaan äänittämään mutta menkööt livebiisinä. Kuitenkin kun Lassi hyppäsi kehiin ja loihti ihan uudet sanat ja sovituksen biisiin, aloimme koko bändinä innostua aivan tosissaan tästä rallista, minkä myös huomaa soitossa. Alunperinhän meidän piti julkaista aivan toinen biisi ”kesäsinkkuna”, mutta ”Beasts of Prey” kiilasi 1.sijalle huutoäänestyksen jälkeen.

Lassi Landström (laulu): Kuuntelin tehtyjä biisien demoversioita arkistoista, ja kun kuulin tämän kappaleen ensimmäistä kertaa, aloin välittömästi kirjoittaa biisiin sanoja. Sanoista muotoutuikin ”Fear Of The Dark” -henkiset sanat, joihin hain hieman koukkuja yleisesti kauhugenrestä.

Miltä näyttää yhtyeen tulevaisuus? Millaisia suunnitelmia teillä on kesän ja syksyn suhteen? Onko tarkoituksena pyrkiä soittamaan aktiivisesti uusia keikkoja nyt uuden vakinaistuneen kokoonpanon voimin?

Jesse Liukkonen: Tulevaisuuden näkymät ovat ahkerassa keikkailussa ja isompien keikkojen metsästämisessä. Omasta mielestämme aletaan olla aika valmiita siirtymään pizzerioiden nurkista isommille lauteille sekä klubi- että festariolosuhteissa. Toivotaan, että promoottoriporraskin olisi samaa mieltä. Syksylle on sovittu jo muutama keikka ja lisää neuvotellaan jatkuvasti, joten meidät näkee varmasti syksyllä pitkin Suomen lavoja.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea singlen julkaisuun. Haluatteko vielä lähettää jotain terveisiä Kaaoszinen lukijoille?

Jesse Liukkonen: Kuunnelkaa biisiä, katsokaa videota, ostakaa levy, ostakaa paita, tulkaa keikoille, pitäkää ääntä.
Tervetuloa. Terveisin, Crimson Day.

Crimson Day @ Facebook

Haastattelu: Arto Mäenpää

Kommentit