Marilyn Mansonin ”Heaven Upside Down” – antikristuksen ylösnousemus

Marilyn Mansonin uusi albumi ”Heaven Upside Down” julkaistaan tänään perjantaina 6.10. Tämä kymmenen kappaleen ihmelapsi äänitettiin Enkelten kaupungissa Los Angelesissa. Eeppisen ja kriitikoidenkin ylistämän ”Pale Emperorin” (2015) tuottaja ja elokuvasäveltäjä Tyler Bates palasi jälleen tekemään yhteistyötä Mansonin kanssa tällä uudella 10. studioalbumilla. Yhteistyöstä huolimatta ”Heaven Upside Downilla” ja ”Pale Emperorilla” ei ole juurikaan mitään yhteistä. ”Heaven Upside Down” on Marilyn Mansonin Uusi Testamentti, antikristuksemme kuoleman jälkeisen elämän ylösnousemus, jolla vanhasta luodaan uutta. ”Heaven Upside Down” on väkivallan, seksin, politiikan ja romanssien albumi.

Hetkeksi menetimme alternative metalin vapahtajamme Hollywoodiin notkumaan rock-klubeille ja luulimme viimeisenkin toivon kadonneen Noitavaino-sarja Salemin myötä. Nyt on tullut se aika, jolloin taivas on ylösalaisin ja hän palaa laumaansa vaatien lojaaliuttamme “KILL4MEllä” ja saarnaa uudelle sukupolvelle kappaleella “SAY10” sanoen:  “I’m a legend, I’m not a fable.”

Oletko sinä valmis vastaanottamaan legendan jälleen sydämeesi?

Me, jotka rakastimme Marilyn Mansonin poliittista ja karnevalistista ”Mechanical Animalia” sekä brutaalia ”Antichrist Superstaria”, voimme jälleen vuodattaa veremme Mansonin puolesta myös tämän albumin jälkeen. Harva artisti pystyy muistuttamaan seuraajiaan vanhoista hyvistä ajoista ja luomaan niistä jotain täysin uudenlaista. Albumin ensimmäisessä kappaleessa ”Relevation#12” eläimelliset huudot ja rajut riffit palauttavat meidät ”Mechanical Animalin” äänimaailmaan. Tunnelma on kuitenkin synkempi ja raaempi.

Elektro-gootista vivahteita ammentanut ”Tattooed In Reverse” sekä poliittisesti latautunut ”WE KNOW WHERE YOU FUCKING LIVE” ovat todiste Marilyn Mansonin taitavasta, piikettelevästä lyyrisestä lahjakkuudesta, jolla hän kritisoi yhteiskuntaamme.”Say10:ssä” ja ”Heaven Upside Downissa” provokaatio pääsee huippuunsa, kun aiheiksi otetaan Marilyn Mansonin lempiteemat eli poliittisen korruptio sekä kristinusko. On jälleen aika ravistuttaa lampaita. Punkahtava ”JE$U$ CRI$I$ ” on Marilyn Mansonin kansankiihotusta parhaimmillaan:

”I write songs to fight and to fuck to / If you wanna fight then I’ll fight you / If you wanna fuck I will fuck you / Make up your mind, or I’ll make it up for you.”

Politikointi kuitenkin vaihtuu rakkauden ja romanssien teemoihin balladissa “Bloody Honey”. Joidenkin kriitikoiden mielestä levyn ote katoaa tähän. Nämä sormi perseessä sadomasokismilla mässäilevää humanoidia ottaneet arvostelijat eivät ole käsittäneet Mansonin muutosta humaanimpaan suuntaan. Ei ole vaikeaa huutaa raippa kädessä “Rock is Dead”, mutta sen sijaan rikkinäisten emootioiden ja itsensä inhimillistäminen on.

”Heaven Upside Downilla” on sovitettu lähes täydellisesti yhteen erilaisia musiikkityylejä industrial metalista punkkiin, shock rockista mystisiin, jopa popahtaviin bowiemaisiin melodioihin. Studioalbumi on alternative metalin ikonin 20-vuotisen uran huipennus.

Mansonin, Tyler Batesin ja vaihtoehtometallin nimeen. Amen.

10/10

Kappalelista:
1. Revelation #12
2. Tattooed In Reverse
3. WE KNOW WHERE YOU FUCKING LIVE
4. SAY10
5. KILL4ME
6. Saturnalia
7. JE$U$ CRI$I$
8. Blood Honey
9. Heaven Upside Down
10. Threats of Romance

http://www.marilynmanson.com
https://www.facebook.com/MarilynManson/
https://www.instagram.com/marilynmanson/
https://twitter.com/marilynmanson

Lue lisää aiheesta

Marilyn Manson: ”Justin Bieber kuuluu seksikulttiin” Marilyn Manson, Qstock 2017 Hiljattain uuden "Heaven Upside Down" -albuminsa julkaissut Marilyn Manson on viime aikoina julkisesti heittänyt lokaa...
Johnny Depp vierailee Marilyn Mansonin uudella rivolla videolla Kauhurockin konkari Marilyn Manson on julkaissut musiikkivideon kappaleeseen "SAY10". Biisi on viime perjantaina ilmestyneeltä "Heaven Upside Down...
Sairaalahoitoon joutunut Marilyn Manson peruuttanut yhdeksän tulevaa konserttia Marilyn Manson, Qstock 2017 Uutisoimme sivustollamme hiljattain Marilyn Mansonin jääneen 30.9.2017 New Yorkin konsertissaan lavasteiden alle, jonk...
Marilyn Mansonin bändikaveri Tyler Bates: ”Hän palaa keikkalavoille pian.” Uutisoimme sivustollamme aiemmin tänään Marilyn Mansonin loukanneen itsensä New Yorkin keikan yhteydessä käsiaselavasteiden kaaduttua tämän päälle...
  • Machine Animal

    Aika laimea paluu vanhaan vihaisempaan soundiin. Silti parempaa kuin mikään mitä herra on tehnyt kymmeneen vuoteen. Levy ei sisällä yhtään surkeaa biisiä, mutta ei myöskään yhtään todellista huippua. Kauas jäädään Antichrist Superstarin ja Mechanical AnimalSin kappaleiden tasosta. Ei päästä edes samaan kuin Holywoodilla ja Golden Age of Grotesquella.