Steven Wilson solmi uuden levytyssopimuksen – uusi levy näkee päivänvalon tänä vuonna

Steven Wilson (© Lasse Hoile)

Progemaestro Steven Wilson ilmoitti Facebookissa allekirjoittaneensa uuden maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Caroline International -yhtiön kanssa, joka on osa Universal Music Groupia.

Wilsonin uuden levy-yhtiön talliin kuuluu mm. menestyksekkään soolouran tehnyt ja 70-luvulla Genesiksessä vaikuttanut Peter Gabriel, legendaarinen rokkari Iggy Pop sekä laulaja-lauluntekijä Van Morrison.

Eikä siinä vielä kaikki – Wilson kertoo, että viimeisin ”Hand. Cannot. Erase.” -albumi saa myöhemmin tänä vuonna jatkoa. Lisää infoa aiheesta luvassa myöhemmin.

Näin herra itse kommentoi tuoretta diiliään:

”Olen todella ilahtunut tulevasta yhteistyöstäni Michael Roen ja hänen tiiminsä kanssa uuden albumini parissa. Vaikka Caroline kuuluukin Universaliin, heidän toimintaperiaatteensa sallii minun käyttää luovuuttani itsenäisesti, tuoden samalla mukanaan ison yhtiön hyödyt. Tämä on nyt minun kotini, ja olen iloinen saadessani jakaa sen muutamien arvostetuimpien muusikoiden kanssa”

Levy-yhtiön toinen vastaava tuottaja Michael Roe sanoo olevansa niin Wilsonin musiikin kuin tuotantojäljen suuri fani.

”Hän on todella lahjakas ja hänellä on suuri ja omistautunut kuulijakunta. Hän ei kuitenkaan ole mielestäni vielä saavuttanut sitä kansainvälistä tunnustusta, jonka hän mielestäni ansaitsee”, Roe kertoo.

Tähän asti Steven Wilsonin levy-yhtiönä on toiminut pitkään Kscope. Hänet tunnetaan erityisesti Porcupine Tree -yhtyeen laulaja-kitaristina sekä omasta soolotuotannostaan. Viimeisimmät Wilsonin omat soololevyt ovat vuonna 2015 julkaistu ”Hand. Cannot. Erase.” sekä vuonna 2016 julkaistu EP ”4½”. Tänä vuonna Wilsonin ja Aviv Geffenin Blackfield -yhtye julkaisi viidennen albuminsa ”Blackfield V”

Lue lisää aiheesta

Pulled Apart By Horsesilta uusi kappale kuunneltavaksi Brittiläinen vaihtoehtorockia soittava Pulled Apart By Horses on julkaissut uuden "The Haze" nimeä kantavan kappaleensa verkkoon kuunneltavaksi. Biisi...
Vuosi 2016 Kaaoszinen valokuvaajien silmin: katso upea kuvagalleria vuoden parhaista livekuvista Children of Bodom Kaaoszinen valokuvaajat ovat taas väijyneet varjoissa ja tallentaneet hienon keikkavuoden huikeisiin kuviin. Kuvaajat eivät ole ...
Kaaoszinen toimitus listasi omat suosikkialbuminsa vuodelta 2016: katso toimittajien valinnat Monien medioiden toimitukset ovatkin jo kerenneet listata omat suosikkinsa vuodelta 2016. Kaaoszinen osalta halusimme kuitenkin odottaa, että suurin o...
Steven Wilson – 4½ Miksi tehdä kaksituntista proge-eeposta, kun hiukan yli puoli tuntia kestävä, kuusi kappaletta sisältävä EP ajaa saman asian? Steven Wilsonin lyhytjul...