Tuomas Holopainen: AURIn parissa työskentely toi inspiraation takaisin

Nightwish-nokkamies Tuomas Holopaista on haastateltu uuden AURI-projektin tiimoilta. Yhtyeen miehistöön kuuluva Nightwishin multi-instrumentalisti Troy Donockley julkaisi Facebook-sivuillaan Saksassa tehdyn Q&A-haastattelun, jossa Holopainen valottaa AURIn sekä tulevan nimikkoalbumin taustoja. Voit lukea Troyn päivityksen tästä:

Holopainen kertoo, että ajatus yhteisestä projektista Johanna Kurkelan ja Troy Donockleyn kanssa syntyi jo vuonna 2011. Tällöin levyn tekoon ei kuitenkaan ollut aikaa, sillä Nightwish vei Holopaisen ja Donockleyn kaiken ajan, ja Kurkelallakin oli omia sooloalbumeita tekeillä. Nightwishin jäätyä tauolle vuonna 2017 kolmikolla oli vihdoin aikaa keskittyä projektiinsa, joka sai nimekseen AURI.

Nightwishin tauko johtui pääasiassa Holopaisen luovuuden ehtymisestä, mutta mies kertoo löytäneensä inspiraation jälleen AURIn parissa työskentelyn myötä. Yhtyeen tuleva albumi on Holopaisen mukaan yhteisen intohimon tulos. Osaan materiaalista on saatu inspiraatiota Patrick Rothfussin kirjallisuudesta, mutta sen enempää säveltäjä ei tahdo kappaleista ja niiden tarinoista paljastaa – tarkoituksena on, että kuulija muodostaa kappaleisiin omat tarinansa mielikuvituksensa avulla.

Holopaisen mukaan AURIn musiikissa kuulee vaikutteita niin folk-, keltti- kuin elokuvamusiikistakin. Mies lupailee, että yhtyeen tuotanto ei jää vain yhteen albumiin. Jäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan, mihin mittasuhteisiin AURI mahtaakaan tulevaisuudessa paisua!

Kommentit