Vitsi, joka meni liian pitkälle: Esittelyssä Sininen Kondomi

”Tuli siinä riideltyä aikansa mut sit vaa vihanussittiin asia pois päiväjärjestyksestä. Ei ollu ku sinisiä kondomeja ni se teki hommasta vähän outoa, mut muuten oli kaikinpuolin vitunjees seksiä.”

Näiden sanojen saattelemana, vuoden 2016 alkusyksyn pikkutunneilla, laulaja-kitaristi Eemeli Hietasen ja kitaristi Otto Mäkiniemen toimesta perustettiin Turkulainen punk-kvartetti Sininen Kondomi. Homman lähdettyä kunnolla käyntiin samaisen vuoden marraskuussa, yhtye on soittanut kahden käden sormilla ja yksillä varpailla laskettavan määrän keikkoja Turku-Helsinki -akselilla. Keikkapaikkoja on ollut moneen lähtöön aina Turun TVO:sta bändin yhteisen tutun takapihalle.

Vuoden 2017 alussa Sininen Kondomi julkaisi ensimmäisen kahden kappaleen EP:nsä ”Kaikki Mun Kaverit On Narkkareita/Häkä”. Suunnitteilla on julkaista ”Märät Unet” -nimeä kantava 12 kappaleen albumi lähitulevaisuudessa.

Kaikkien julkaisujen äänittämisestä ovat vastuussa Kalle ”Kalu” Roine ja Tuomas ”Proffa” Lahtinen. Hietanen kertoo biisien sovitusten ottavan muotonsa, kun ne soitetaan yhdessä päin helvettiä; fraasit ”Vittu se ei mee tollee” ja ”Toi on itseasias parempi” seuraavat usein toisiaan. Biisirakenteet ohittavat turhanpäiväiset kikkailut ja tekoprosessi ylityöstämisen. Väkivallan ja rokkisärön eteenpäin ajamina poppirakenteisiin perustuvat biisit koostuvat yksinkertaisista pilipali-kitaramelodioista ja kiukulla runtatuista vitossoinnuista. Vaikutteita musisointi on saanut bändeistä kuten Vaasankatu SS, Kivesveto Go Go, Kakkahätä-77 ja Maho Neitsyt.

Sanoitukset käsittelevät asioita, jotka usein harmittivat asennevammaisena teininä – pahimmassa tapauksessa ne harmittavat edelleen.

Ensimmäisen musiikkivideonsa Sininen Kondomi julkaisi 21.10. ”Aurakatu Death Krew” -nimisestä kappaleestaan. Kyseessä on maistiainen tulevalta täysipitkältä. Musiikkivideon on ohjannut, kuvannut, käsikirjoittanut, editoinut ja tuottanut Arttu Porkka.

Sinisen Kondomin kokoonpano:

Eemeli Hietanen: rytmikitara ja laulu
Otto Mäkiniemi: leadkitara
Jeton Fazliu: Basso
Sakari Forsman: Rummut

Kommentit