18-minuuttinen EP on erittäin mielenkiintoinen ja jopa tyhjentävä – Kuuntelussa ”My Body in Bloom”

 

Yhdysvalloista nouseva Boundaries julkaisi “My Body in Bloom” nimeä kantavan levyn. EP on jatkoa viimevuotiselle, hieman lyhyeksi jääneelle “Spring Demonstration” EP-julkaisulle. Boundariesin musiikissa yhdistyy Code Orangelle tyypillinen hardcoren ja metallin yhdistely, Hatebreedin raskaat kohdat ja Slayerin trash-vaikutteet. Lyriikat ovat synkkiä ja keskittyvät pääasiassa omassa mielessä seikkailuun ja muiden ihmisten käyttäytymiseen ja ajattelutapoihin. 

Murskaavat riffit tekevät biiseistä raskasta kuunneltavaa ja varmasti saa hymyn niin hardcore– kuin metallifanien huulille. Tempo ei hypi suuresti vaan se pysyy tasaisesti päännyökyttelyyn soveliaalla alueella. Blastbeatteja kuullaan ja niitä seuraa harkosta tutut breakdownit ja riitasoinnut. Etukäteen levylle oli julkaistu singleinä raidat “Bloom” ja “My Body in Bloom. “My Body in Bloom” nimikkobiisi tuo kuuntelijalle trash– elementtejä silmien eteen ja loppua kohden meno vaihtuu teknisemmäksi hardcorea sekoittelevaksi metalliksi. Viimeinen Crxss My Heart” alkaa rajuilla riitasoinnulla, jotka muistuttavat lähinnä hardcoreyhtye Veinin tuoreinta albumia. Kertosäkeessä mennään jo metalcoremaisiin melodioihin, mutta niistä päästään nopeasti pois ja palataan hitaampaan ysäriharkkoa muistuttavaan möyhyytykseen.

Kokonaisuutena vain 18-minuuttinen levy on erittäin mielenkiintoinen ja jopa tyhjentävä. Jälleen suhteellisen tuore yhtye, joka yhdistelee rohkeasti eri genrejä ja kokeilee uusia asioita musiikissaan. Levyssä kuulee selvästi kehityksen esimerkiksi kaksi vuotta sitten julkaistusta “Hartford Country Misery täyspitkästä. Boundaries on saanut huomiota myös isommilta lehdiltä kuten Kerrang!. 

Yhtye tullaan tulevaisuudessa toivottavasti isommillakin lavoilla, seuraten Code Orangen ja Knocked Loosen jalanjälkiä, tuoden samalla hardcorea isompien yleisöiden kuultavaksi. 

 Levy julkaistiin Unbeaten Recordsin kautta.

8/10

 

Kappalelista: 

  1. Kill Me Patiently 
  2. Blush 
  3. Hesitation Wounds 
  4. My Body in Bloom 
  5. Pain Medicine 
  6. Crxss My Heart 

Kommentoi julkaisua