2 Wolves - ...Our Fault

2 Wolves tarjoilee ”…Our Fault” -levyllään paatoksellista ja vähän puuduttavaa synkeyttä

Kirjoittanut Pasi Huttunen - 13.7.2020
2 Wolves – ”…Our Fault”

Kliseitä ei 2 Wolves liiemmin karttele, kuten ehkä bändin nimestäkin voi päätellä. Poppoon huhtikuussa julkaistu kolmas täyspitkä ”…Our Fault” ei ehkä tarjoile melodeathin kentälle mitään uutta, mutta tekee melkoisen hyvin sen, mitä tekee.

Musiikillisesti ja tyylillisesti seilaillaan samoilla vesillä kuin vaikkapa Wolfheart ja Amorphis, mutta mukana on myös Viikatteen ja vastaavien kaltaista, raskasta iskelmää. Jonkinlaista kylmän melankolista, välillä iskevää kansallisromantiikkaa. Välillä ei Sentencedistäkään olla kovin kaukana.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Inspiraation biiseihin bändi kertoo tulevan vähemmän yllättäen luonnosta ja suomalaisesta melankoliasta. Tämä on ilmeistä myös levyä kuunnellessa. Etenkin levyn ainoa suomenkielinen kappale ”Tuhat kertaa” on niin paatoksellisen vakava ja synkkä, että se uhkaa lipsahtaa tahattoman komiikan puolelle. Toisaalta se on myös ainakin Spotifyssa bändin kuunnelluin kappale melkoisella kaulalla seuraavaan. Siinä, missä kakkossijalta löytyvää ”The Fault is Oursia” on kuunneltu noin 2500 kertaa, on suomenkielinen synkkä junttaus soinut lähes 16 000 kertaa.

Voi siis päätellä, että jotain biisissä on. Siitä voi päätellä myös sen, että minä en ole kohderyhmää. Minulle musiikissa on myös vähän liikaa silkkaan nostalgiaan nojaamista. Myyttiset kuvitelmat paremmasta menneestä eivät ole ihan minun juttuni.

Minulle kappaleista toimii ehkä parhaiten levyn kenties puhdasoppisin melodeath-fiilistely ”Dreaming Beneath”, jossa on jotain samaa hienoa ysärin fiilistä kuin vanhemmassa Amorphiksessa. Samasta syystä potkii myös levyn päättävä ”The Fault is Ours”.

Kokonaisuutena levyssä ei ole suurta vikaa, mutta ei erityistä loistoakaan. En ole nähnyt näitä eteläkarjalaisia livenä, joten vaikea sanoa bändistä mitään kovin varmaa. Lavalla porukka voi olla ties miten kova. Tämän levyn näytöillä ei mene jatkoon.

6/10

Kappalelistaus:
1. Unwritten Names
2. Strange Patterns
3. Of Storm and Stars
4. Regret
5. Dreaming Beneath
6. Departures and Arrival
7. Blame
8. Tuhat kertaa
9. The Fault Is Ours