Kuva: Arkadian arkistot

20 vuotta toiminnassa ollut metalliyhtye Arkadia soittaa uransa viimeisen keikan Hotelli Alavudessa tällä viikolla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.10.2023

20-vuotias raskaan musiikin yhtye Arkadia vetää viimeisen keikkansa Hotelli Alavudessa tämän viikon lauantaina 7.10., tarjoten ikimuistoisen metalli-illan. Yhtye perustettiin Alavudella ja Töysässä neljän innokkaan lukiolaispojan toimesta ylioppilaskeväänä 2003. Bändi treenasi pitkään alavutelaisessa autotallissa raskasta melodista kuolometallia ja rakensi itselleen pohjoissuomalaista metalli-identiteettiä. Lähtökohtana oli alusta alkaen tehdä pelkästään omia kappaleita. Covereille lähinnä naureskeltiin, vaikka tiettyjä kotimaisia kansainvälisen läpimurron tehneitä metallibändejä arvostettiinkin kovasti.

Yhtye julkaisi uransa aikana kolme täyspitkää albumia ja saavutti pienimuotoista kansainvälistä huomiota eurooppalaisissa raskaan musiikin medioissa. Yhtäjaksoisesti toiminut yhtye on keikkaillut uransa aikana yhteensä yli 140 kertaa niin Suomessa kuin Baltian alueellakin.

Tulevan lauantain Final Gathering -teemaisesti otsikoidun illan aikana yhtye esiintyy vielä kerran nykyisessä muodossaan, marssittaen lavalle myös liudan entisiä soittajiaan. Illan erikoiskeikalla nähdään vanhoja kokoonpanoja ja kuullaan joitakin jopa legendaarisiksi muodostuneita vetoja varhaisimmilta EP:iltä ja yhtyeen debyyttialbumilta. Bändi soittaa myös tuoreempaa tuotantoa, mukaan lukien 29.9.2023 julkaisemansa ”Seitseminen”-singlen.

Arkadian musiikki ja ulosanti ovat hioutuneet kahden vuosikymmenen aikana, mutta kiukkuinen energia ja tinkimätön asenne ovat edelleen elimellinen osa Arkadian musiikillista identiteettiä. Yhtye lupaa tarjota paikalle saapuneille näyttävän metallishown ja roppa kaupalla tyylilleen uskollisia biisejä. Tervetuloa tapaamaan vanhoja tuttuja ja fiilistelemään, millaista pohjalainen metallimusiikki oli kuluvan vuosituhannen alkupuolella!

Teksti: Antti-Jussi Valkama

Luetuimmat

Uusimmat