22-Pistepirkko aktivoituu juhlavuotenaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.2.2022

22-Pistepirkko on kasvanut vuoden 1982 Rockin SM -voittajan statuksesta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin arvostetuksi yhtyeeksi. Pitkänlinjan omaehtoinen ja omaperäinen musiikillinen linja on kantanut neljä vuosikymmentä, jonka aikana uskolliset Pirkko-ystävät ovat kasvaneet yhtyeen mukana ja mukaan on tarttunut luontevasti myös uusia sukupolvia, uutta yleisöä.

Muutama vuosi sitten 22-Pistepirkko oli joko hajonnut tai lomailemassa toistaiseksi. Kukin jäsenistä teki omiaan.

Asko oli Gambiassa rannalla katsellen merta kuvioita hiekkaan tehden. “Teidän pitäisi uudelleen koota yhtyeenne“, sanoi yhtäkkiä Pa, paikallinen tuttava. Häh?!

Seuraavaksi Joonia Streng, Pekka Strengin poika, kysyi, tulisiko 22-PP soittamaan hänen syntymäpäivilleen.
Merkki?

Varovaisen tekstiviestikeskustelun pohjalta yhtye suostui. Soittokamat pantiin pystyyn monen vuoden jälkeen. Aloitettiin soittamalla Link Wrayn ”Rumblea”. Hyvä aloituskappale! Kohta soitto keskeytyi: “Wow, onpa kivaa!“

Peruskaavakeikkailu, kappaleiden säveltäminen yhdessä ja jopa levyn tekeminen tuntui taas luonnolliselta. Juonikuvio uudelle levylle olisi ”Korona vei keikat, ei ole levy-yhtiötä, rahat aika vähissä. Aika perus.”

Vöihin lisää reikiä. Harri Kerko suostui tulemaan mukaan tuottajaksi epämääräisellä “joskus saat tästä palkkaa” -sopimuksella. Joku asetteli asioita meille suotuisaksi. Oli paljon uusia lauluja ja vanhoja levyttämättömiä. Kolmen kappaleen kevään 2021 demolla saimme levytyssopimuksen. Helpotus.

Nyt.

Kalenterin suurin mahdollinen meidän elinaikainen 22-PP-vitsi, 22.02.2022 lähenee. Meillä on tuolle päivälle kahden kappaleen singlejulkaisu ”Snakecharmer / Kind Hearts Have A Run Run”. Roll Fm haluaa tehdä 22022022-Pistepirkko päivän. Loput laulut ovat miksautumassa valmiiksi. Juliste ja kannet ja valokuvat tekeillä. Soittokamat pystytetty harjoitusasemiin ja keikkoja kalenterissa.

Hmm…Sitä samaa mutta kuitenkin mahtavaa – ainakin meistä!

Bändi

Juhlavuosi tuo mukanaan myös muita julkaisuja ja tietysti keikkoja.

Luetuimmat

Uusimmat