Kuva: Marjo Tynkkynen

22-Pistepirkon PK Keränen ja haitaristi Leija Lautamaja julkaisevat ”Sadder Than Sad” -singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.11.2022

4. marraskuuta julkaistava ”Sadder Than Sad” -kappale on PK Keräsen ja Leija Lautamajan toinen yhteisjulkaisu.

– ”Sadder Than Sad” on umpisurullinen laulu siitä, kun on jättänyt tai tullut jätetyksi. Tarina kerrotaan karun kitaran ja kauniin haitarin yhteissoittona. Sinkulla kuultava sovitus syntyi hetkessä studiossa ja on 100-prosenttinen studiolive, yhtye kertoo.

Yhteistyö alkoi PK Keräsen ideasta kesällä 2020.

– Mulla oli unelma soittaa haitaristin kanssa. Halusin kehittää soolosointiani omanlaisekseen verrattuna Pistepirkkoihin. 22-Pistepirkossa ei ole haitaria. Pyysin tutuilta suosituksia ja kaikki sanoivat, että mun pitäisi soittaa Leijalle, Keränen sanoo.

– Ensinuoteista asti yhteissoitto tuntui luontevalta. Se oli hämmentävää. Tuntui kuin olisi palannut kotiin. Tuli sellainen olo kuin teininä ekoissa bändeissä, kun meni vaan vaistojen varassa, Lautamaja kertoo.

Kolmen viikon kuluttua ensitapaamisesta kaksikko oli ensimmäisellä yhteiskeikallaan Helsingin Juttutuvassa. Rämärokin, Keräsen tunteellisten pop-sävellysten sekä persoonallisten instrumentalistien soitinten yhdistelmä loi ravintolaan vuoroin riehakkaan, vuoroin maagisen tunnelman. Sen aistivat sekä yleisö että soittajat.

– Tavoitteeni on, että tästä tulee Pistepirkkojen lisäksi mun toinen työpaikka ja olen vakuuttunut, että niin siinä tulee käymään, PK Keränen jatkaa.

PK Keränen ja Leija Lautamaja säveltävät uutta ohjelmistoa yhdessä ja keikkailevat säännöllisesti. Kaksikko käyttää nykyään bändistään myös nimeä The Moontwins.