24Sanctions – Through My Eyes

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.9.2011

Tarkasteluvuorossa on tällä kertaa vantaalainen 24Sanctions, joka toteuttaa itseään vaihtoehtoisella rock/metal -linjauksella. Muutama vuosi takaperin perustettu yhtye on lähettänyt arvosteluun ensimmäisen EP:nsä, joka kantaa nimeä ”Trough My Eyes”.

Levy on työstetty nykyiseen valmiiseen muotoonsa nollabudjetilla bändin jäsenten omasta toimesta, ja tässä on onnistuttukin varsin hyvin, koska soundit ovat loistavat ja raidat kuulostavat siltä, että budjettina levynteossa olisi hyvin voinut olla hieman suurempikin summa. 24Sanctions tuo ajoittain mieleen Bleakin alkupään tuotannon, ja laulajan äänen kiemuroista nousee välillä esiin Poets Of The Fallin vivahteet. Levyn biisit jäävät jostain syystä kovin tylsiksi ja toistavat itseään todella paljon eteenpäin mentäessä. Suuhun jää hieman paskainen maku, eikä levyä tee juurikaan mieli kuunnella kovin useaan otteeseen läpi; biisit ovat ihan hyviä, mutta mitään ”modernista metallista” poikkeavaa bändi ei ole omaksi jutukseen keksinyt, vaan oikeastaan kaikki biisit kuulostavat osaksi hyvinkin kuluneilta. Tämä tekee levystä tylsähkön puoleisen.

Plussaa on annettava lauluista, koska niissä on onnistuttu. EP on nollabudjetilla rakennettu, mutta sitäkään ei juuri missään vaiheessa huomaa, eihän raha aina ratkaise. Lisää töitä tulisi tehdä biisien kiemuroiden ja koukeroiden eteen, koska tämänkin levyn biiseistä saisi tehtyä kaikista suoranaisen ja vieläpä rullaavan potpurin. Tiedä häntä, onko vaihtelevuutta edes haluttu saada, mutta kyllä sitä tarvittaisiin!

6/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Through My Eyes
03. Dust & Shadows
04. Buried
05. Break Free
06. Golden
07. Dispose After Use

http://www.myspace.com/24sanctions

Kirjoittanut: Joni Vähämäki

Luetuimmat

Uusimmat