3 Inches Of Blood – Long Live Heavy Metal

Kirjoittanut Juha Attola - 25.3.2012

Vuosi 2012 on lähtenyt erittäin vahvasti käyntiin metallimusiikin saralla, toinen toistaan kovempia julkaisuja tulee kuin liukuhihnalta. Uusi levy tulee myös kanadalaiselta 3 Inches Of Bloodilta. Levyn nimikin kertoo jo mistä on kyse, se kun on osuvasti saanut nimekseen ”Long Live Heavy Metal”. Julkaisijana toimii Century Media.

Albumin avaa ”Metal Woman” -niminen kappale, joka on juuri sitä mitä pitääkin – rehellistä heavy metallia. Meininki jatkuu myös seuraavalla ”My Sword Will Not Sleep” -kappaleella. Vanhempi, 80-luvun Accept olisi ehkä helpoin vertauskohde 3 Inches Of Bloodin musiikkiin, johtuen pitkälti laulaja Cam Pipesin, kieltämättä omaperäisestä laulutyylistä. Toki yhtye on myös lisännyt musiikkiinsa hieman modernimpiakin vaikutteita, joten aivan täysin 80-luvun hengessä ei sentään mennä.

3 Inches Of Blood on jälleen onnistunut saamaan aikaiseksi erittäin mielenkiintoisen levyn. Se kuulostaa täysin yhtyeeltä itseltään, muttei siltikään ole millään lailla edellisten levyjen toistoa. Perinteistä heavyä soittavia yhtyeitäkin on taas tullut kuin sieniä sateella, mutta erittäin harvat niistä hoitavat hommansa niin tyylikkäästi kuin tämä kanadalais-ryhmä. Toisaalta, kun miettii Kanadasta tulevien b-sarjan yhtyeiden määrää, niin on tietysti jo aikakin että sieltäkin tulee muitakin a-sarjalaisia kuin Rush ja Annihilator. Levy tuo kuulijansa eteen toinen toistaan mallikkaampia heavyralleja, eikä mitään varsinaisesti turhia kappaleita kiekolta löydy ollenkaan. Soittopuolella yhtye toimii erinomaisesti, eikä vokalisti Pipesin suorituksessa ole tälläkään levyllä mitään moitittavaa. Tietysti miehen ulosanti on sen verran erikoisen kuuloista, että siitä joko pitää todella paljon, tai sitten ei ollenkaan. Tämähän on näitä ikuisia makuasioita ja omasta mielestäni Pipes on yksi tämän hetken mielenkiintoisempia vokalisteja.

Tämä levy on todellista heavyn riemujuhlaa, jo nimestään alkaen. Myös kappaleiden nimet ovat erittäin sopivia tälle albumille. Levyltä löytyy jo mainitun ”Metal Womanin” lisäksi myös esimerkiksi ”Leather Lord” -niminen todella napakka ralli, joka kulkee eteenpäin todella vauhdikkaasti. Myöskin ”Dark Avenger”, hieman Iron Maiden-tyylisen riffin kera toimii erinomaisesti. Ei sovi myöskään unohtaa loppupuolella tulevaa hienoa metallihymniä ”Men Of Fortune”, joka omasta mielestäni olisi hyvin voinut olla levyn päätösraita, koska levyn päättävä ”One For The Ditch” kun kuulostaa enemmänkin introlta, kuin päätösraidalta.

Kaikenkaikkiaan ”Long Live Heavy Metal” on erittäin vahva kokonaisuus. Se on kuin yhdistelmä King Diamondia, Acceptia, ”Painkillerin” aikaista Judas Priestiä ja modernimpaa thrashiä. Kyllä tätä kelpaa metallipäiden kuunnella, ja miksei muidenkin.

8/10

Kappalelista:

1.Metal Woman
2.My Sword Will Not Sleep
3.Leather Lord
4.Chief And The Blade
5.Dark Messenger
6.Look Out
7.4000 Torches
8.Leave It On The Ice
9.Die For Gold (Upon The Boiling Sea IV)
10.Storming Juno
11.Men Of Fortune
12.One For The Ditch

http://www.myspace.com/3iob

Kirjoittanut: Juha Attola