36 Crazyfists – Time And Trauma

36 Crazyfists on julkaissut seitsemännen albuminsa ”Time And Trauma” Spinefarm Recordsin avustuksella. Yhtyeen edellisestä ”Collisions And Castaways” -albumista onkin jo vierähtänyt viisi vuotta, joten oli jo pikkuhiljaa aika saada uutta musiikkia tältäkin yhtyeeltä.

Albumi käynnistyy kappaleella ”Vanish”, joka muistuttaa etäisesti Avenged Sevenfoldia. Kappale on keskitempolla etenevä pala, joka jättää kuulijalle vielä hieman odottavan tunteen. Seuraava ”11.24.11” lähteekin jo liikkeelle räväkämmällä otteeella. Yhtye on joidenkin lähteiden mukaan luokiteltu metalcoreksi, mutta itse en kyllä sitä ihan tuohon genreen heittäisi. 90-luvulla kovassa käytössä ollut termi alternative-metal sopisi ehkä paremmin, koska 36 Crazyfists erottuu huomattavasti edukseen metalcore-genressä jo pelkästään siitä syystä, ettei sen jokainen kappale ole täysin ennalta arvattava eikä se myöskään kuulosta samalta kuin tuhannet muut yhtyeet. Yhtyeen musiikissa on myös havaittavissa vahvoja grunge-vaikutteita .

”Sorrow Sings” vie albumia eteenpäin vahvalla junttariffillä, ja vaikka tässä ei nyt ehkä olekaan kyseessä musiikillisesti kaikkein kovin albumi, niin kaikki palaset tuntuvat kuitenkin loksahtavan hienosti paikoilleen ja albumia on miellyttävää kuunnella. Varsinkin nopeampaa osastoa edustava ”Lightless” rokkaa varsin hienosti tuoden jälleen mieleen Avenged Sevenfoldin. Myös vahvalla grunge-riffillä etenevä nimikkokappale ”Time And Trauma” toimii hienosti. Vokalisti Brock Lindow’n tyyli sopii yhtyeen musiikkiin todella hyvin ja täydentää kokonaisuutta erinomaisesti.

Ei 36 Crazyfists vielä tälläkään levyllä nouse tuonne isoimpien yhtyeiden kategoriaan, mutta kuitenkin ”Time And Trauma” on yllättävänkin toimiva kokonaisuus, jota kelpaa soittimessaan pyörittää.

7/10

Kappalelista:

1.Vanish
2.11.24.11
3.Sorrow Sings
4.Lightless
5.Time And Trauma
6.Also Am I
7.Translator
8.Silencer
9.Slivers
10.Swing The Noose
11.Gathering Bones
12.Marrow

http://36crazyfists.net/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua