Haastattelussa ensimmäisen videosinglensä julkaissut Dirt: ”Tarkoitus on pyrkiä niin pitkälle kuin mahdollista. Nyt ei leikitä!”

Saimme Kaaoszinen haastatteluun eilen ensimmäisen, tummanpuhuvasti rokkaavan videosinglensä ”Walls” julkaisseen yhtyeen Dirt. Viime kuukausina nipun tiukkoja keikkoja ja pari esikoissingleä, ”Paralyzed” ja ”Driftaway”, julkaissut pääkaupunkiseudulta lähtöisin oleva viisikko on yksi tuoreimmista kotimaisen hard rockin lupauksista. Ilman tämän pidempiä lässytyksiä antautukaamme noiden nuorten herrasmiesten tahrittavaksi.

Tervetuloa Kaaoszinen haastatteluun Dirt. Keitä olette ja millä asialla?

– Me ollaan varsin tuore helsinkiläinen rokkibändi, jonka tarkoitus on pyrkiä niin pitkälle kuin ikinä vain on mahdollista. Nyt ei leikitä.

Perustitte Dirtin death thrash -yhtye Nuclear Omniciden spin off -projektina. Miksi ja milloin se tapahtui, mikä siihen innoitti?

– Bändin perustamisajatus lähti siitä, kun Sebastian ja Alex kuuntelivat koko kesän 2016 vain ja ainoastaan Def Leppardin ”Hysteriaa”. Sitten pojat ilmoittivat Kapelle, että ’perustettiin rokkibändi ja sä soitat kitaraa siinä. Ekat treenit ens viikolla’. Kappe vastasi ’ok’. Siinäpä ne Dirtin ensiaskeleet.

– Ei tätä oikein spin offiksi voi kutsua, vaikka bändi onkin yhtä jätkää vaille sama revohka. Sebastian (muun muassa Devenial Verdict), Kappe ja Alex (muun muassa Nuclear Omnicide) pistivät tämän bändiaihion tulille syksyllä 2016 jo ennen kuin Seba oli edes liittynyt Nuken miehistöön. Hommat lähtivät sitten kunnolla käyntiin syksyllä 2017, kun lapinmies Aleksi (ex-The Backstabbers) saatiin bändin keulille. Yksi tyyppi kävi jonkin aikaa testissä meidän basistiksi, mutta kun Nuken laulaja Bentso pyöri muutenkin usein treeniksellä ja meidän kanssa muutenkin, niin todettiin aika nopeasti, että ’tuossahan se meidän basisti on’. Jos on jo valmiiksi porukka, jolla on loistava kemia, samat intressit ja valtava palo tähän hommaan, niin miksi vaihtaa hyvää jengiä? Ja erittäin hyvä jengi onkin.

Kasaatte EP-levyllistä hiljalleen julkaistavista videosinglebiiseistä. Milloin voidaan odottaa Dirtin ensimmäistä virallista levyjulkaisua?

– Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti tehdä EP mutta päädyttiin esittelemään nämä kolme hyvin erilaista biisiä mieluummin ihan itsenäisinä sinkkuina. ”Walls” antaa ehkä vähän osviittaa siitä, mitä näiden biisien jälkeen on tulossa. Me ei levätä hetkeäkään loppuvuonna vaan mennään jo kuluvan kuun aikana äänittämään meidän ekaa EP:tä. Alkuvuodesta on siis tiedossa jo lisää musaa!

Nimenne viittaa Mötley Crue -biografiaan ja tulevaan elokuvaan. Yleissoundinne on kuitenkin astetta Mötleytä ja kumppaneita raskaampaa. Löytyykö musiikistanne muitakin vaikutteita kuin Kalifornian tukkahevi?

– Kaksi aiemmin julkaistua singleä ovat taatusti eniten sitä ”Kalifornian tukkaheviä”. Kun ajattelee kaikkea meidän musaa, niin tästä kuuluu läpi varmaan kaikki se, mitä me ollaan koskaan kuunneltu ja tehty. Tässä on paljon hard rockia, iso määrä heviä ja ripaus thrashiä; tiedossa on jopa vähän proge- ja taiderock-henkistä ilmaisua. Ei meitä oikein yhteen lokeroon saa. Mitä Mötley Crueen tulee, niin se on hyvä ja merkittävä bändi, muttei se ole meistä kenellekään mikään iso vaikuttaja.

Mitä tarjottavaa Dirtillä on retrohtavalle kasarihevi-skenelle vuonna 2018?

– Ei varmaan juuri mitään. Me ei tehdä mitenkään retrokaavan mukaan tätä juttua. Toivottavasti tässä on mahdollisimman monelle kitaramusiikin ystävälle jotain, mitä diggailla.

Uusin singlejulkaisunne on kuitenkin gootahtavia sävyjä sisältävä Alice In Chains- ja Black Label Society -henkiselle, vääntyneeseen grunge-heviin taipuva singlebiisi ”Walls”. Eikö Dirt olekaan pelkästään 80-luvun tukkahevistä ammentava retroyhtye?

– Kun tämä juttu lähti aikoinaan käyntiin, niin niin sanotulla sukkahousuhevillä oli todella suuri myötävaikutus siihen. Mutta meidän vaikutteet on peräisin paljon laajemmalta alueelta.

Mistä lyriikkanne kertovat, ja mitä ajatuksia haluatte välittää biiseillänne (jos ylipäätään mitään)?

– Lähinnä elämän pimeästä puolesta, epäonnistumisista ja synkistä sielun maisemista. Mukana on välillä myös toivon siemen. Jos tämä musa sykähdyttää ihmisiä, niin se on parasta ikinä. Ei meitä ihan muu hirveästi kiinnosta.

Mitkä ovat Dirtin tulevaisuudensuunnitelmat ja terveiset diggareille?

– Me ladataan kaikki panokset nyt tähän. Kukaan meistä ei haaveile mistään muusta kuin siitä, että tämä lähtisi hyvin liikkeelle. Terveisiä kaikille, jotka ovat käyneet Dirtin ekoilla keikoilla, ja niille, jotka ovat jo näin aikaisessa vaiheessa kertoneet pitävänsä meidän bändiä supersiistinä juttuna. Se merkkaa meille tosi paljon.

Kiitos!

Kommentoi julkaisua