3rd Trip – Demo 2012

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.3.2013

Helsinkiläinen 3rd Trip on perustettu 2011 ja tyylisuuntana on stoner, joskaan bändi ei ole laittanut itselleen liian tiukkaa karsinaa. Bändin viimeisin, arvostelussa nyt oleva julkaisu kulkee nimellä ”Demo 2012”.

”Demo 2012” sisältää neljä biisiä ja kellottaa päälle 19 minuuttia. Meno on keskitempoista ja rokkaavaa. Laulu hoidetaan puhtaasti, kuten pitääkin, ja alapäävoittoiset kitarat surisevat groovaavia riffejä. Meno ei ole ihan suoraviivaista pauketta, vaan mukaan on laitettu tiettyjä progressiivisia elementtejä. Soundimaailma on äärettömän tumman ja jylhä.

Bändillä tuntuu olevan palaset kohdillaan, mutta jotain jää uupumaan. Vokalistin tulkinta on ponnetonta ja yksiulotteista. Hieman erikoisemmat ratkaisut tuovat mukavaa vaihtelua muuten aika tasapaksuun poljentaa, mutta niitä on käytetty hyväksi liian vähän. Demon alkupää on todella puuduttava, mutta onneksi viimeisenä tuleva ”Laika Landing” tuo toivottua vaihtelua bändin ulosantiin. Harmittavasti yksi helmi ei vain riitä kovin pitkälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

5/10

Kappalelista:
01. Killing Wheels
02. Monotypic
03. Spherical Bastards
04. Laika Landing

http://3rdtrip.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy