40 vuotta säpinää – Maukka Perusjätkä suuntaa taiteilijajuhlakiertueelle

Tänä syksynä on luvassa harvinaista herkkua vanhan liiton suomirockin ystäville: Maukka Perusjätkä lähtee taiteilijajuhlakiertueelle halki Suomen!

Suomirockin, punkin ja uuden aallon elävä legenda Maukka Perusjätkä aloitti uransa tasan 40 vuotta sitten. Johanna-levymerkin loppuvuodesta 1979 julkaisema debyyttialbumi ”Säpinää” ja sen nimikkokappale nousivat listojen kärkeen, ja heti seuraavana vuonna julkaistu kakkosalbumi ”Ennen kolmatta maailmansotaa” sinetöi Maukan aseman suomirockin kaanonissa.

Hullujen vuosien jälkeen Maukka on julkaissut albumeita eri kokoonpanojen kanssa jokaisella vuosikymmenellä ja esiintynyt säännöllisesti yhtyeensä kanssa. Viime vuosina herra on vieraillut niin ”Putouksessa” kuin eri yhtyeiden albumeillakin, esimerkiksi Mohiklaanin levyllä ”Sotapolulla”. Kyseisen levyn muihin vierailijoihin kuuluivat mm. Pelle Miljoona ja Vesku Jokinen.

Tänä syksynä Maukka lähtee pitkästä aikaa pitemmälle kiertueelle! Kalenterissa on useita kaupunkeja, joissa Maukka ei ole esiintynyt vuosikausiin, ja ohjelmistossa kuullaan kaikki klassikot, kuten ”Säpinää, Vaatteet, Ennen kolmatta maailmansotaa, Koiranpennut, Sota apatiaa vastaan” ja ”Kun sä tuomitset mut”. Myös uudempaa tuotantoa on luvassa! Luonnollisesti mukana on myös tarunhohtoinen Partner-moottorisaha.

Maukan nykyisessä bändissä soittavat Jonatan Kurkela (kitara, taustalaulu), Esa Tarkiainen (basso, taustalaulu), Teemu Leppänen (rummut) ja Heli Rättyä (koskettimet, taustalaulut).

40 VUOTTA SÄPINÄÄ! MAUKKA PERUSJÄTKÄN TAITEILIJAJUHLAKIERTUE:
14.9. @ Osmo’s Cosmos Bar, Imatra (+Tumppi Varonen & Problems)
21.9. @ Bar Loose, Helsinki (+ TBA)
4.10. @ Basso, Turku
11.10. @ Toppila Klubi, Oulu
12.10. @ Tuiskula, Nivala (+ Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat)
9.11. @ Vastavirta, Tampere (+ TBA)
15.11. @ Kulttuuritalo Annis, Pori ( + Abortti-13, Yleislakko, Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat)
16.11. @ Suisto-klubi, Hämeenlinna

https://www.facebook.com/maukkaperusjatkaofficial/
https://www.facebook.com/groups/21446804075/

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: