42 Decibel – Hard Rock ’N’ Roll

Jos yhtyeen nimi on ja levyn nimi ”Hard Rock ’N’ Roll”, ei liene vaikea arvata mitä tuleman pitää. Kun homma alkaa vielä ”Scotch Drinker” -nimisellä kappaleella, niin voidaan olla varmoja, että kyseessä on täysin vedenpitävä rock ’n’ roll-yhtye.

”Scotch Drinker” on blues-pohjainen hard rock-kappale, joka seilaa hyvin pitkälti samoilla vesillä Bon Scottin aikaisen AC/DC-tuotannon kanssa. Argentiinalais-yhtyeen vokalistin hommia hoitava Junior Figueroa on kyllä vanhat DC-lättynsä kuunnellut. ”Smokin’ Fire” ja ”Long Legged Woman” jatkavat tätä rock-ilottelua. Tavallaan ihan hyvänkuuloista tavaraa, mutta tämä on kyllä hetkittäin jo niin härskiä lainaamista esikuvilta, että diggailun sijaan alkaa jopa hieman ärsyttää. Näitä AC/DC-kopioita alkoi siunaantua kuin sieniä sateella Airbournen menestyksen myötä, ja nyt ne alkavat olla metalcore-yhtyeiden kaltainen vitsaus. Miksi aina kun joku keksii toimivan idean, sitä pitää lähteä yrittämään sankoin joukoin uudelleen?

Tämä kiekko pitää sisällään kaksitoista kappaletta, jotka ovat kaikki tehty Bon Scottin innoittamina, tai ainakin siltä ne kuulostavat. Omia ideoita yhtye ei oikeastaan esittele ollenkaan. Esikuvia saa olla, ja jostainhan se innostus pitää hakea, mutta tämä menee tosiaan jo apinoinnin puolelle. Uskokaa jo, ettei ole kuin yksi AC/DC, eikä myöskään ole kuin yksi Airbourne. Kyllähän tämän kiekon helposti jaksaa kuunnella kerran tai kaksi läpi, mutta sen jälkeen kyllä kuuntelee mieluummin ihan aitoa asiaa. Luultavasti 42 Decibel olisi huomattavasti kovempi selkeänä cover-bändinä, kuin esittämässä omaa tuotantoaan.

5/10

Kappalelista:

1.Scotch Drinker
2.Smokin’ Fire
3.Long Legged Woman
4.The Real Deal
5.Take Me
6.I’m Gonna Give You All
7.Drinkin’ Margaritas
8.Addicted To Rage
9.Born To Ride Alone
10.Rocker Soul
11.Drunk Love (Bonus Track)
12.Gimme A Drink (Bonus Track)

https://www.facebook.com/42Decibelofficial?hc_location=timeline

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua