5 syytä, miksi sinun olisi kannattanut olla Mistererin levynjulkkarikeikalla On The Rocksissa

Muun muassa Velcran, RUSTin ja Mauron Maidenin riveistä tutun Mikko Herrasen luotsaama, vanhan koulukunnan thrash metal -yhtye Misterer vietti levynjulkaisukeikkaansa ”Ignoramus”-debyyttialbuminsa tiimoilta torstaina 25. huhtikuuta Helsingin On The Rocksissa. Kaaoszinen toimitus oli todistamassa keikkaa paikan päällä ja päättikin listata teille, arvon lukijat, viisi syytä, miksi teidän olisi kannattanut tämä keikka käydä katsastamassa livenä:

1. Mikko Herranen on todistanut monesti olevansa todella pätevä laulaja, jolta lähtevät niin huudot kuin puhtaatkin laulut. Mieshän lauloi itsensä suuremman yleisön tietoisuuteen The Voice of Finlandissa vuonna 2012, ja väittäisin, että herran ääni on vain parantunut noista ajoista lukuisten keikkojen tuoman kokemuksen myötä. Herranen näyttikin tällä keikalla livetaitonsa, sillä kovasta rummutuksesta huolimatta pitkätkin lauluosuudet onnistuivat loistavasti pysyen nuotissa ilman pätkimistä.

2. Yleisö oli keikalla harvinaisen hyvin mukana arki-illasta huolimatta, ja porukkaa oli paikan päällä myös kiitettävä määrä. Yleisö villiintyi jo setin toisen ”Backrage”-kappaleen aikana ja jaksoi riehua keikan loppuun asti.

3. Lava-asettelu erosi melkoisesti normaalista metallikeikasta, sillä rumpali-laulaja Mikko Herranen oli sijoitettu oikeutetusti lavan etuosaan, jonka ympärille muu bändi asettui soittamaan. Mielestäni tämä oli varsin toimiva ratkaisu keikkapaikan pienestä lavasta huolimatta, ja yhtye sai hyvin energisesti kappaleensa esitettyä.

4. Musiikillisesti Misterer nojaa tukevasti vanhan liiton esikuviinsa, kuten Slayeriin, Sepulturaan sekä Testamentiin, mutta bändillä on silti moderni ote tekemisessään. Thrash metalin ystävien tulisikin ehdottomasti katsastaa yhtyeen uusi albumi. Biisit toimivat livenä jopa itse albumia paremmin hyvän energisyytensä takia. Vaikka osa kappaleista kaipaa ehkä hieman lisää monipuolisuutta, voi tältä yhtyeeltä odottaa tulevaisuudessa varsin positiivisia asioita.

5. Keikalla kuultiin todella tiukasti toteutettu mashup-kappale, johon oli yhdistetty Judas Priestia, Slayeria sekä Machine Headia. Tämä toimi ehdottomasti myös kovana lisänä keikalla. Toivottavasti bändi esittäisi mashuppia myös tulevaisuuden keikoillaan.

Raportti: Aki Juvonen

Kommentoi julkaisua