Nettlecarrier – Nettlecarrier

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 23.9.2012

Vuonna 2004 perustettu norjalainen Nettlecarrier oli telakalla muutaman vuoden ajan, mutta nyt yhtye on vihdoin saanut julkaistua omaa nimeänsä kantavan debyyttialbumin Indie Recordsin kautta. Homman nimi on alusta asti selvä – black metallia niin kuin Norjassa parhaimmillaan on osattu tehdä ja osataan näköjään vieläkin.

Sen enempää yhtyeen biografiaan aluksi tutustumatta levystä huokui selkeät vaikutteet norjalaisen black metallin kulta-ajoilta 90-luvulta, mutta heti ensi kättelyssä mieleen tuli myös yksi uudempi bändi: Djevel. Pieni kurkistus yhtyeen miehistöön paljastaakin syyn tähän, sillä kokoonpano yhtyeillä on käytännössä sama. Ainoastaan Djevelissä vaikuttava vokalisti Erlend Hjelvik loistaa Nettlecarrierissa poissaolollaan, ja kurkkuaan yhtyeessä availee myös basson takana häärivä Mannevond.

Oikeastaan muita suuria eroavaisuuksia ei yhtyeiden väliltä löydy, ja siksi täytyykin hiukan ihmetellä kahden näin samankaltaisen yhtyeen pitämistä yllä samaan aikaan. Nettlecarrier on ehkä aavistuksen raaempaa menoa, esimerkiksi Djevelistä tuttuja puhtaita lauluja ei kuulla laisinkaan. Samalla se on myös aavistuksen synkempää, jopa raskaampaa, etenkin levyn keskivaiheilla kuultavissa hitaammissa ralleissa ”I Helvete Kristus Skal Forgaa” sekä ”Naar Han Vaakner”. Osa levyn kappaleista on venytetty yli 7-minuuttisiksi eepoksiksi, mikä joissain kohdin aiheuttaa kuuntelijalla lievää keskittymisen herpaantumista. Omaksi suosikikseni levyltä nouseekin lyhyempi ja ytimekkäämpi avausraita ”The Boiling Blood”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Nettlecarrier” tarttuu kyllä heti ensiminuuteilla ja innostaa kuuntelemaan levyä useampaan otteeseen, mutta samalla se vaatii hiukan tavallista enemmän keskittymistä, sillä varsinaisia hittibiisejä ei levyltä löydy laisinkaan. Temponvaihteluita lukuun ottamatta vaivaa levyä vielä aavistuksen omainen tasapaksuus, minkä takia levy ei mielestäni ihan Djevelin viimevuotisen debyytin ”Dødssanger” tasolle yllä, tosin ei se kauaksikaan jää.

Ihan perus Dimmu Borgir -jullikalle tätä ei uskalla suositella, mutta jos kokoelmiisi kuuluu lukuisia 90-luvun puolella julkaistuja turska- black metallin kulttiteoksia, ei ”Nettlecarrier” ole missään tapauksessa huono ostos.

8/10

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappalelista:
1. The Boiling Blood
2. Paa Vaare Paaaler deres hoder
3. I Helvete Kristus Skal Forgaa
4. Naar Han Vaakner
5. Demoriel
6. Cup of Lethe
7. Bundet Til Masten

http://www.myspace.com/nettlecarrierofdoom

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat