Kuva: Vesa Ranta

80-luvun isoimpiin rock-nimiin lukeutuvan Tannan suomenkielinen albumi ”Kohtalon tuulet” on ulkona

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.7.2023

Tapani Tikkasen alias Tannan nimeä kantava yhtye oli yksi kiistatta menestyneimpiä maamme rock-yhtyeitä 1980-luvulla, ja nyt kun yhtye palaa eturintamaan – suomeksi.

Oululainen Tanna ehti julkaista aiemmin kolme albumia ja kiersi ahkerasti legendaarisen managerin Lido Salosen suojeluksessa, ja yhtyeen biisit ovat edelleen kuunneltavissa suoratoistopalveluissa Warnerin kautta. 1990-luvulle tultaessa julkaistiin myös ”TANNA: Eedenistä Itään” -sooloalbumi, jonka jälkeen Tikkanen keskittyi PRAYER-nimiseen uuteen yhtyeeseensä, jonka kolmen albumin julkaisijana toimi melodisen rockin ja AOR:n englantilainen laatuyhtyö Escape.

Palattuaan taas omaan nimeensä Tanna julkaisi myös englanninkielisen ”Storm In Paradise” -albumin saksalaiselle AOR Heaven -levy-yhtiölle. Albumi sai hyviä arvosteluita ympäri maailmaa, ja kappaleen nimibiisin tehty video ”Storm In Paradise” toi esiin hyvin myös Tannan livemeiningin. Tuon julkaisun myötä Tanna alkoi saada kyselyitä siitä, että miksi hän ei tee lisää musiikkia myös suomeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Joten hellyin lopulta ja tein ensimmäisen suomenkielisen ”Haaveilen”-sinkun viime vuoden heinäkuussa, ja lokakuussa julkaistiin biisi ”Muistan Sateen”. Helmikuussa julkaistiin viimeisin mielestäni varsin tykki ”Nuoret Miehet Lähti Länteen””.

Classic rockin ja AOR:n melodisella polulla on vielä paljon nähtävää ja kuultavaa ja Tanna toteaakin tulevan albumin olevan hyvin ajaton. Vahvat kosketinsoittimet, komeat kitarasoolot ja stemmat eivät ole koskaan pois muodista.

”Halusin tehdä vanhan liiton, mutta samalla tuoreen ja tarinoiltaan tässä ajassa olevan kokonaisen rock-albumin, jossa ei ole teknologisia kikkailuita. Joidenkin mielestähän tämä voi olla hirveän vanhanaikainen levy, mutta sellaista juuri lähdettiin hakemaan, ja on ilahduttavaa, miten uudet sukupolvet toisensa jälkeen löytävät tällaisen soundin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Biisilista:

  1. Fata Morgana
  2. Kun Kellot Seisahtuu
  3. Sataan Vuoteen
  4. Tää On Vaan Niitä Öitä
  5. En Voi
  6. Andromeda Ja Pohjantähti
  7. Desperadojen Tiellä
  8. Vaikka Läpi Seinien
  9. Kohtalon Tuulet
  10. Villi Ja Vapaa