A.R.G. sekä Black Crucifixion kiertävät Suomea syyskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.8.2014

A.R.G. Black Crucifixion 2014Kuusamossa vuonna 1987 perustettu A.R.G. ja Rovaniemellä 1991 synnytetty Black Crucifixion lyövät hynttyyt yhteen kolmen keikan ajaksi syyskuussa. Rujon kaunista pohjoista ulottuvuutta tarjoillaan kaksikon toimesta niin Jyväskylässä, Helsingissä kuin Turussakin. Kahdella jälkimmäisellä keikalla mukana myös viime kesäkuussa kolmannen ”Last”-nimeä kantavan albuminsa julkaissut turkulainen thrash-retkue Axegressor ja Turussa iltaa mustentaa vielä hyvinkääläinen Azaghal.

A.R.G. on parhaillaan viimeistelemässä vielä toistaiseksi nimeämätöntä ja hamassa tulevaisuudessa ilmestyvää kolmatta albumiaan. ”Tokan” edellinen levy ”One World without the End” julkaistiin vuonna 1991. Tulevilla kolmella keikalla tarjoutuu kuitenkin jo mahdollisuus kuulla useampi uunituore kappale. Black Crucifixionin viimeisin albumi on puolestaan vastikään vinyyliversionakin ilmestynyt ja 2013 viralliselle listallekin myynyt ”Coronation of King Darkness”.

”A.R.G. oli kansainvälisen tason bändi Suomesta aikana, jolloin ”…And Justice for All” julkaistiin ja heidän esimerkkinsä oli osaltaan vaikuttamassa Black Crucifixionin syntyyn. Nyt, kolmatta vuosikymmentä myöhemmin, on hyvä hetki koluta lavoja yhdessä. Yleisölle tarjotaan nyt kaksi old school thrashista aivan eri suuntiin ponnistanutta yhtyettä eli iltamia, jotka eivät toistu ja joiden missaaminen kuuluu vituttaa.”, Black Crucifixionin keulahahmo Forn lataa.

”Levykiireittemme ollessa loppusuoralla olemme otettuja päästessämme minikiertueelle yhdessä legendaarisen Black Crucifixionin kanssa. Pohjoisesta tuulee kolmen keikan verran ja luvassa onkin taatun tiukkaa ja tummaa tulemista kummaltakin porukalta.”, Wesleyer Säkkinen A.R.G.:stä komppaa.

Keikkaodotusta voi lieventää katsomalla kummankin yhtyeen musiikkivideot: A.R.G. ”Back to Life” http://youtu.be/R0idd3p_GCg ja Black Crucifixion ”Heroes End Up on Gallows” http://youtu.be/DKz40BsYqoo

KIRTUEEN KEIKKAPÄIVÄT JA PAIKAT:
11.9.14 Ilokivi, Jyväskylä. Liput 5€/3€ (JYRMYn jäsenille)
12.9.14 On the Rocks, Helsinki (+Axegressor). Liput 7,50€/8€ (+eteispalvelumaksu 3€)
13.9.14 Klubi, Turku (+Axegressor & Azaghal). Liput ovelta 12€/10€ ennakkoon.

https://www.facebook.com/AncientRottenGraveguards
https://www.facebook.com/BlackCrucifixion