Ääni ja Vimma etsii jälleen uusia kykyjä

Nuorten oman bändikatselmuksen, Ääni ja Vimman, ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 7.2.2011. Bändikatselmukseen otetaan mukaan 140 ensimmäiseksi ilmoittautunutta bändiä. Katselmukseen voivat ilmoittautua kaikki bändit kokonpanosta ja musiikkigenrestä riippumatta, jotka eivät ole julkaisseet levyä ja joilla ei ole levytyssopimusta.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 7.2. ja päättyy perjantaina 11.2. tai heti, kun osallistumismäärä on saatu täyteen: esikarsintoja ei ole. Viime vuonna kiintiö täyttyi päivässä, joten bändien kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivuilla nuoriso.hel.fi/aanijavimma. Ääneen ja Vimmaan voivat ilmoittautua kaikki 15–25-vuotiaat. Enintään 1/3 bändin jäsenistä saa poiketa ikärajasta. Osallistumismaksu on 20 euroa pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) bändeiltä ja 30 euroa ulkopaikkakuntalaisilta bändeiltä. Aluekatselmukset järjestetään maalis-huhtikuussa Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Finaalitaisto käydään huhtikuun puolessa välissä Kulttuuriareena Gloriassa. Semifinaaleissa nähdään noin 40 bändiä, joista finaaliin nostetaan 10 lupaavinta. Bändikatselmuksen voitto ei takaa levy-yhtiön kiinnitystä, mutta finaaliin pääsy on mahdollistanut monelle bändille polun levy-yhtiöiden tietoisuuteen, keikkalavoille ja jopa levytyssopimukseen. Finalisteja muistetaan mm. demontekomahdollisuudella Helsinki Freedom Recordsin studiossa, keikkatarjouksilla, lahjakorteilla ja mainostilalla. Äänestä ja Vimmasta menestyneen musiikkiuran ovat aloittaneet mm. Pintandwefall, Turisas, Collarbone, Bitch Alert ja Smak. Palautetta bändeille antamassa on aina joukko eturivin ammattilaisia. Viime vuosina raadissa ovat istuneet mm. laulaja Mariska, Kari Hynninen Suomen Musiikki Oy:stä, Mikko Vehmas Stay Heavy Recordista ja Nuppu Stenros Nerdeestä.

Ääni ja Vimma järjestettiin ensimmäisen kerran jo 16 vuotta sitten. Samoihin aikoihin Äänen ja Vimman kanssa käydään myös yli 10 vuotta järjestetty junnujen oma bändikatselmus, Junnuvimma. Alle 15-vuotiaille tarkoitettuun bändikatselmukseen voi ilmoittautua helmikuun ajan soittamalla Arabian nuorisotalolle numeroon 310 890134. Junnuvimman lahjakkain bändi saa palkinnoksi esiintymisen Äänen ja Vimman finaaliin, tavarapalkintoja ja esiintymistilaisuuksia. Junnuvimma järjestetään 8.-9.4.2010 Arabian nuorisotalolla.

Äänen ja Vimma on nuorten musiikkiharrastajien bändikatselmus, jonka tavoitteena on nuorten ilmaisutaitojen ja luovuuden tukeminen. Äänen ja Vimman toteuttavat yhteistyössä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet yhdessä Elävän musiikin -yhdistysten kanssa.

Kommentoi julkaisua