Ääniportti – Köysi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2012

Seuraavaksi arvostelussa on kymmenen vuotta sitten perustettu Ääniportti, joka on vuosin mittaan ehtinyt tahkoamaan useammankin demon. Bändin kahdeksas, nyt ihmettelyn aiheena oleva julkaisu kantaa nimeä ”Köysi”.

Ääniportti räimii rockin katkuista suomimetallia ja on tietyllä tapaa samoilla apajilla Iiwanajulman ja Katlan kanssa. Meno on siis enemmänkin raskasta suomirockia, ja mukana on aimo annos taiteellisuutta. Vaikka ”Köysi” on bändin kahdeksan julkaisu, on tämä ensimmäinen kohtaaminen bändin kanssa.

Ääniportin musiikissa yhdistyvät raskaat runnovat kitarat, huutolaulua ja puhdasta laulua sekoittava vokalisti ja kauniit pianomelodiat. Bändin ulosanti on todellakin varsin hämmentävä näin paperilla mietittynä, mutta lopputulos on tärkeintä. Ääniportti on onnistunut luomaan äärettömän tarttuvan kappaleen uudelle demolleen. ”Käärmeenpurema”-biisissä yhdistyvät simppelit kitarat ja huutolaulanta, joiden päälle tehdään melodiat pianolla. Kappale pamahti alitajuntaan heti ja sai kylmät väreet kulkemaan ympäri kehoa. Hieno!

Harmittavasti loppudemo ei ole ihan yhtä tiukkaa menoa, mutta eivät muutkaan biisit ole hullumpia. Meno on tiukkaa ja homma on ihan hyvin kohdillaan. Vokalistin hiukan ponneton puhdas ääni kaipaisi voimaa ja asennetta enemmän, jotta se olisi muun bändin kanssa samalla tasolla. Tuotantopuoli toimii ja meno on hyvä!

7/10

Kappalelista:
01. Vapaa Reitti
02. Käärmeenpurema
03. Köysi
04. Tulilintu
05. Maat

http://soundcloud.com/aaniportti

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat