ABBA-odotus kuumenee: nelikolta uusi single tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.10.2021

Kaikkien aikojen suosituin pop-yhtye ABBA teki näyttävän paluun syyskuun alussa julkaisemalla kaksi uutta kappaletta 40 vuoden jälkeen. ”I Still Have Faith In You” sekä ”Don’t Shut Me Down” nousivat Suomessa Spotifyn kärkisijoille sekä radioiden soittolistoille.

Kappaleiden ensisoiton myötä tiedotettiin marraskuun 5. päivä julkaistavasta ”Voyage”-albumista sekä massiivisesta ABBA VOYAGE -konsertista, joka järjestetään ensi toukokuussa Lontoossa.

Tänään 22. lokakuuta julkaistaan kolmas single ”Just A Notion”. Kappale on alun perin tehty ja nauhoitettu jo vuonna 1978, mutta se ei päätynyt yhtyeen aiemmille levyille. Yhtyeen jäsenet ovat itsekin ihmetelleet, ettei ”Just A Notion” nähnyt tuolloin päivänvaloa. Tänään julkaistu versio on saanut uusia sävyjä rumpujen ja kitaran muodossa, mutta lauluraidat ovat alkuperäiset.

Ruotsalaiskvartetin edellinen albumi ”The Visitors” julkaistiin 1982. Suomessa heidän myydyin albuminsa on ”ABBA Gold: Greatest Hits” -kokoelma, joka ilmestyi 10 vuotta bändin lopettamispäätöksen jälkeen. ”Abba Gold: Greatest Hits” -albumilla on mukana yhtyeen suurimpia hittejä, kuten ”Dancing Queen”, ”Mamma Mia”, ”The Winner Takes It All” ja ”Gimme! Gimme! Gimme!”.

Tänä päivänä streaming-maailmassa ABBAn tuotanto on todella suosittua. Suoratoistopalveluiden aikakaudella heidän massiivista katalogiaan on striimattu pelkästään Suomessa yli 100 miljoonaa kertaa.

Spektaakkelimainen ABBA Voyage -konsertti nähdään ensi kertaa Lontoossa ABBA Arenalla 27.5.2022. 3000 hengen ABBA Arena sijaitsee Queen Elizabeth Olympic Parkissa. Itse konsertissa Agnetha, Björn, Benny ja Anni-Frid esiintyvät virtuaalisina hahmoina. Show’ta on rakennettu usean vuoden ajan ja kaikki neljä jäsentä ovat olleet mukana avatar-hahmojensa teossa.

3. marraskuuta abbavoyage.com -sivustolle tulee myyntiin lisää lippuja myöhemmin ensi vuonna järjestettävään ABBA VOYAGE-konserttiin.

Voit kuunnella yhtyeen uuden kappaleen tästä: