Abhorrent Ritual – 3/7

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.9.2012

Oulun suunnalta ponnistaa taas uusi nuori bändi. Abhorrent Ritual on kuuden 16–18-vuotiaan jantterin metallibändi, jossa on groovaavaa runttausta, syntikat ja kaksi vokalistia. Bändin järjestyksessään toinen julkaisu kantaa nimeä ”3/7”.

Jonkinlaista melodista metallia bändin rytinä taitaa olla. Bändin erikoisuuksiin kuuluvat puhtaiden vokaalien ja matalan korinan yhdistely sekä syntikoiden reipas käyttö. Vokaalipuolella homma tuntuu toimivan, ja niin korina kuin puhdaskin ääni tulee kivalla voimalla. Soitannollisesti bändi on taitava, ja biiseissä on myös vähän progressiivisempaa soitantaa, joka sopii bändin ulosantiin varsin hyvin.

Abhorrent Ritual on mukavasti itsensä kuuloinen, eikä bändi tuo nopeasti mitään muuta bändiä mieleen. Meno on myös hyvin ammattimaista, eivätkä kappaleet tyydy kulkemaan tuttuja tylsiä kaavoja. Syntikat meinaavat tosin välillä ”lyödä yli”, itse en oikein jaksa innostua syntikkasooloista. EP:n pari ensimmäistä kappaletta ovat hyvin samankuuloisia, mutta onneksi EP:n viimeinen ”oikea” biisi sekoittaa pakkaa hitaammalla otteellaan. Koko lätyn päättävä outro on mielestäni täysin turha.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämä on ihan mukavan kuuloista melodista metallia nuorilta jätkiltä. Kun kyseessä on vasta bändin toinen julkaisu, on tulevaisuus avoinna. Itse tekisin muutaman äkäisemmän biisin, jossa puhdas laulu olisi vähemmän esillä, ja mieluusti sitten ihan hitaampiakin biisejä, joissa voisi olla enemmän progressiivisia elementtejä.

7/10

01. Destructive Obsession
02. 3/7
03. Room of Conceit
04. Delivarence (Outro)

http://abhorrentritual.bandcamp.com/album/3-7

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

2 comments on “Abhorrent Ritual – 3/7”

  1. kikkelipää

    kuuntelin ja oli muuten paskinta mitä olen kuullut ikinä.

  2. JJ

    Ilman puhtaita (tai niiden reilulla vähentämisellä) vois olla kovaa settiä. Liian sekavaa nyt…

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat