Abigail Williams – In The Absence Of Light

Vuoden 1692 Salemin noitaoikeudenkäynneistä nimensä napannut on julkaissut toisen levynsä, ”In The Absence Of Light”. Tämä alunperin Arizonasta kotoisin oleva, mutta nykyään New Yorkissa majaansa pitävä yhtye on mielestäni yksi tämän hetken kiinnostavimpia black metal yhtyeitä.

Siinä missä useat Norjalaiset mustan metallin yhtyeet ovat alkaneet sekoilla musiikkinsa kanssa kuka tekemällä kiljunhuuruista black-punk-metallia tai menemällä aivan toiseen suuntaan tekemällä jonkin sortin ambient häröilyä, keskittyy Abigail Williams olennaiseen eli metallimusiikin tekemiseen. Levyn aloittava ”Hope The Great Betrayal” näyttää heti mistä on kyse; melodisesta ja mahtipontisesta black metallista. Levyä ensimmäistä kertaa kuunnellessa tulee mieleen kaksi yhtyettä, nimittäin Dimmu Borgir ja Cradle Of Filth. Uudemman kerran levyä kuunneltua listaan voisi lisätä myös Bathoryn. Vaikka yhtye itse onkin sanonut siirtyneensä enemmän perinteisen blackin suuntaan ja poispäin melodisemmasta, on levy kuitenkin mielestäni vieläkin nimenomaan melodista blackiä. Yhtyeen alkuvaiheessa sen kirjoitettiin soittavan ”black metalcorea”, koska vuonna 2006 julkaistulla ”Legend” EP:llä oli jonkin verran metalcore vaikutteita. Tällä levyllä niitä ei kuitenkaan ole enää ollenkaan. Kyseessä on yksi genrensä vakuuttavimpia levyjä vähään aikaan. Kovimmat löylyt antoivat kipaleet ”What Hells Await Me”, jo mainittu ”Hope The Great Betrayal” sekä levyn päättävä ”Malediction”,  joka on jo yksistään niin kova biisi, että sen pitäisi löytyä jokaisen metallistin kokoelmasta. Se on myös oikeaoppinen päätös tämän tyylin albumille, todella kovan luokan tykitys.

Kaikinpuolin hyvin tehtyä metallia, ehkä hieman pelkistettyä mutta toimivaa. Myöskin Ken Sorceronin vokaalit ansaitsevat mielestäni erikoismaininnan, erittäin asiallista ”korinaa”. Kyllähän tätä kelpaa kuunnella enkä minä ainakaan pettynyt odotuksen jälkeen.

8/10

Kappalelista:

1.Hope the Great Betrayal
2.Final Destiny of the Gods
3.The Mysteries That Bind the Flesh
4.Infernal Divide
5.In Deat Comes the Great Silence
6.What Hells Await Me
7.An Echo In Our Legends
8.Malediction

http://www.myspace.com/abigailwilliams

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua