Ablazer – Demo 2011

Kaaoszinessä aikaisemmin esittelyssä ollut Ablazer lähestyy arvostelijaa uudella demollaan. Edellinen ”Demo 2010” oli varsin toimivaa melodista death metallia, josta kumminkin puuttui tietty yksilöllisyys. Odotukset ovat korkealla, mutta tuokohan uutukainen ”Demo 2011” tarpeeksi muutosta?

”Demo 2011” sisältää kaksi biisiä, ”Enter Psychosis” ja ”Fading Senses”. Ensimmäisen biisin aikana huomaa, että muutosta on tapahtunut sitten edellisen demon. Levyn avaus ”Enter Psychosis” ei ole enää niin selkeästi verrattavissa esimerkiksi Northernin tai Ensiferumin tuotantoihin. Kappaleessa on selvästi haettu omaa soundia kieroilla sointukuvioilla ja syntikoiden toiminnalla, jotka ovat hyvin maalailevia ja tunnelmaa tuovia. Harmillisesti levyn toinen biisi, ”Fading Senses”, on perinteisempää melodista death metallia. Biisi on ihan toimiva, mutta se ei erotu muista vastaavista kappaleista, kuten taas aikaisemmin mainittu ”Enter Psychosis” tekee.

”Demo 2011”:n soundit ovat hiukan suttuiset, mikä aiheuttaa sen, että kitarat tahtovat puuroutua. Muuten tuotanto on varsin tehokasta ja lisäpisteitä tulee siitä, että vokaalit kuuluvat selkeästi. Pidän myös syntikoista todella paljon – lukuun ottamatta sitä pakollista syntikkasooloa.

Ablazer on ruvennut löytämään tuotantoonsa omaa soundiaan, mikä on erittäin hyvä asia. ”Demo 2011” sisältää yhden todella hyvän biisin sekä yhden ihan ok-biisin. Toivottavasti Ablazer jatkaa ”Enter Psychosis”-tyylistä tulkintaansa, sillä siinä tapauksessa bändistä voisi tulla kova nimi melodisen death metallin saralla.

7/10

Kappalelista:
1. Enter Psychosis
2. Fading Senses

http://www.myspace.com/551357395

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua