Abramelin – Trangressin The Afterlife

Kirjoittanut Juha Attola - 12.11.2013

Kai tämäkin voidaan jonkinlaiseksi kulttuuriteoksi laskea, Century Media on nimittäin päättänyt julkaista yksissä kansissa koko Abramelinin tuotannon. Yhtyeen musiikki on perinteistä, tummasävyistä death metallia ja sitä on tällä ”Transgressin The Afterlife” -nimisellä boksilla tarjolla kolmen CD:n verran.

Ensimmäinen kiekko lähtee käyntiin ”Human Abattoir” -nimisen kappaleen myötä. Ralli on melkoisen mutkatonta ja tavanomaista kuolonmetallia; Abramelin ei tässä juurikaan mitään ihmeitä ryhdy tekemään. ”Humble Adobe” jatkaa kalmankatkuista paahtoa oikeastaan täysin saman kaavan mukaan kuin edeltäjänsäkin. Levyn edetessä alkaa homma jo hieman kuulostaa puuduttavalta, kun tuntuu ettei orkesteri saa kappaleisiinsa minkäänlaista variaatiota, vaan koko ajan pusketaan menemään täysin samalla kaavalla. Myöskin kappaleiden nimet ovat hyvin tavanomaisia tähän genreen, löytyy muunmuassa ”Relish The Blood”, ”Cannibal Apocalypse” ja ”Eternal Suffering”. Pieni ripaus omaperäisyyttä ei olisi pahitteeksi. Ensimmäisen, 16 raitaa sisältävän levyn jälkeen oli jo aika väsynyt olo, varsinkin kun mietti että tätä on vielä kaksi levyllistä jäljellä.

Aika pitkälti samoilla mausteilla keitostaan hämmentää yhtye toisellakin kiekolla, joskin jotain on tapahtunut ja näissä kappaleissa alkaa olla jo tekemisen meininkiä. Ei tältäkään kiekolta mitään kuolemattomia klassikoita löydy, mutta varsin reipasta pieksentää kuitenkin. Esimerkiksi heti levyn alkuun tulevat ”Misfortune”, ”Grave Ideals” ja ”Spiritual Justice” ovat hienoa kuultavaa. Niissä on otettu perinteiseen deathiin mukaan hieman punkmaista otetta ja sehän kyllä toimii. Myös jo ensimmäisellä kiekolla ollut ”Humble Adobe” on tällä toisella versiollaan huomattavasti räväkämpi. Hieman harmittaa ettei tälle ennakkokappaleelle tullut mukaan minkäälaista infoa kappaleista, olisi nimittäin ollut kiva tietää alkuperäisten julkaisujen ajankohdat jne.

Kolmas kiekko lähtee vauhdikkaaseen lentoon ”Pleasures”-kappaleen myötä: nopeatempoista roiskintaa jossa ei turhia säästellä. ”Your Casualty” ja ”Waste” jatkavat pirteää esitystä, ja näissä loppupuolen studiokappaleissa on jo sounditkin ihan mallillaan, joten niitä kehtaa luukuttaa hyvillä mielin. Kakkoslevyn loppuun oli laitettu harjoitusnauhoilta peräisin olevia vetoja ja tämän kolmannen levyn päättää live-tallenteet. Näissä molemmissa on kuultavissa ja aistittavissa bändin hyvä meininki, joskin soundit ovat jälleen sitä taskunauhuri-osastoa. Mielenkiintoinen katsaus kuitenkin loppujen lopuksi yllättävänkin tiukan yhtyeen uraan, eikä tosiaan kannata antaa periksi tuon ensimmäisen levyn jälkeen, homma paranee siitä huomattavasti.

7/10

Kappalelista:

CD 1
1.Human Abattoir
2.Humble Abode
3.Dearly Beloved
4.Relish The Blood
5.Cannibal Apocalypse
6.Final Biopsy
7.Malicious Genocide
8.Relish The Blood
9.Human Abattoir
10.Intro
11.Deprived Of Afterlife
12.Death Of Millions
13.Eternal Suffering
14.Morbid Love
15.Cold Blood
16.Penetrate The Hymen

CD 2
1.Misfortune
2.Grave Ideals (Nekromaniak)
3.Spiritual Justice
4.Humble Abode
5.Stargazer (The Summoning)
6.Stargazing (Stargazer II)
7.Deprived Of Afterlife
8.Invocation
9.Cantara (Dead Can Dance cover)
10.Exothermia (instrumental)
11.Give And Take (rehearsal)
12.Stargazer (rehearsal)
13.Dearly Beloved (rehearsal)
14.Human Abattoir (rehearsal)
15.Final Biopsy (rehearsal)

CD 3
1.Pleasures
2.Your Casualty
3.Waste
4.Bleeding Hearts
5.The Germ Factory
6.Flesh Furnace
7.Plague
8.Nycto Mortis (instrumental)
9.Misfortune (live)
10.Spiritual Justice (live)
11.Loves Me Not (Bleeding Hearts) (live)
12.Grave Ideals (Nekromaniak) (live)
13.The Germ Factory (live)
14.Humble Abode (live)
15.Human Abattoir (live)

 

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat