Accept – Stalingrad

Käsi ylös, kuinka moni teistä epäili Acceptin comebackin toimivuutta ilman Udo Dirkschneideria mikrofonin varressa? Ja toinen käsi ylös, kuinka moni teistä huomasi epäilyksensä osoittautuneen turhaksi toissavuotisella ”Blood Of The Nations” -albumilla? Veikkaanpa, että aika monella on tällä hetkellä vaikeuksia klikata tekstiä alemmas, joten voitte laskea kätenne jatkaaksenne lukemista.

”Stalingrad” jatkaa pitkälle samalla linjalla, kuin edeltäjänsä ”Blood Of The Nations”, mutta mikäli ylipäätänsä edes mahdollista, se toimii kokonaisuutena jopa paremmin. Syitä voi olla moniakin, mutta yksi lienee yllä mainittu laulajan vaihdos. Vielä edellisellä albumilla sitä epäili viimeiseen asti Mark Tornillon kykyjä täyttää Udon isot saappaat, mutta koska mies onnistui niin vakuuttavasti todistamaan kykynsä, voi ”Stalingradiin” suhtautua huomattavasti huolettomammin ja keskittyä enemmän sen musiikilliseen tarjontaan.

Eikä Accept ole koskaan ollut yhtä kuin Udo, sen vahvuus on perustunut ennemminkin loistavaan kitarointiin, sekä yksinkertaisuudellaan tarttuviin heavy metal-ralleihin, joita vain on vahvistettu väkevällä laululla. Tätä yhdistelmää tarjoaa myös ”Stalingrad” koko rahan edestä. Parhaimpana esimerkkinä toimikoon levyn aloittava pirteä esitys ”Hung, Drawn And Quartered”, uskomattoman hienot liidikitarat omaava ”Shadows Soldiers” sekä kaksi takuu varmaa kesän yleisönhuudatus kappaletta ”Against The World” sekä ”Twist Of Fate”. Etenkin näistä viimeksi mainitussa todistaa Mark Tornillo, miksi mies on täysin oikeassa paikassa Acceptin keulamiehenä. Venäjän kansallislaulua hetken myötäilevä levyn nimikappale sekä eeppinen päätösraita ”The Galley” kuuluvat myös levyn ehdottomiin kokokohtiin. Tosin varsinaisia rimanalituksia ei levyltä löydy ainuttakaan, vaan kappale toisensa jälkeen iskee kuulijaansa niin murskaavasti, kuin Accept vain parhaimmillaan osaa.

Acceptin paluu heavy metallin kartalle on tapahtunut ehkä jopa vahvempana, kuin moni uskalsi odottaa. ”Blood Of The Nations” ei ollut mikään yksittäinen onnistuminen, vaan ”Stalingrad” todistaa, että yhtyeeltä irtoaa paluunsa myötä useampikin klassikoksi yltävä metallialbumi. ”Stalingrad” on yksi kevään kovimpia albumeita ja pakko-ostos kaikille laadukkaan heavy metallin ystäville.

9/10

Kappalelista:
01. Hung, Drown And Quartered
02. Stalingrad
03. Hellfire
04. Flash To Bang Time
05. Shadow Soldiers
06. Revolution
07. Against the World
08. Twist Of Fate
09. The Quick And Dead
10. The Galley

http://www.acceptworldwide.com/

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua