Achren – The Forgotten King

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.9.2011

Achren sekoittaa musiikissaan perinteistä heavy metallia death metalliin. Siihen kun lisätään räkäiset soundit ja black metallin asenne, on kasassa mielenkiintoinen paketti, jota bändi itse kutsuu blood metalliksi. ” The Forgotten King” on skotlantilaisbändin ensimmäinen täyspitkä omakustanne, ja se saa nyt arvostelun Kaaoszinessä.

Achrenin musiikki on varsin omaperäistä. Biisit on kasattu menevien riffien ja räkäisten vokaalien varaan. Biisit ovat tunnelmaltaan synkkiä ja raskaita. Kappaleissa on osattu hyödyntää eri genrejen vaihtelua varsin hyvin, ja kappaleet kuulostavat yhtenäisiltä. Kappale voi alkaa death metallina, mutta saakin Iron Maiden tyylisen soolon ja sen jälkeen biisi jatkuu Kreator tyylisellä paukkeella. Soundipuolella ollaan oikealla tiellä, sillä soundit ovat sopivan rupiset ja sopivat tällaiseen musiikkiin varsin hyvin. Vokalisti vaihtelee matalan korinan ja räkäisemmän tulkinnan välillä ja käyttää tehokeinona huutolaulantaa. Ratkaisu sopii bändin musiikkiin todella hyvin. Rummut ovat myös suhteellisen isoissa osassa, ja rumpali on päästetty kikkailemaan rauhassa.

”The Forgotten King” sisältää kymmen biisiä, joiden kesto on kahden ja neljän minuutin välillä. Kappaleet vaihtelevat nopeasta paahdosta hiukan rauhallisempaan tempoon, mutta mitään balladeja ei tällä levyllä kuulla. Itselleni kovimmaksi kappaleeksi nousi yllättäen hidastempoisempi ”Manuel`s Mile”, joka toi mieleen Cradle Of Filthin groovaamimmat biisit, ilman syntikoita tietysti. Levy on kyllä täynnä äärettömän kovia biisejä, kuten Immortal-henkinen ”The Way of the Twilight or the Aura of Flies” ja göötteborimetallihenkinen ”Pestilence”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Achren on outolintu, joka iski tähän arvostelijaan kuin salama Franklinin leijaan. Levyllä on kaikki mietitty loppuun asti niin kappaleiden, biisijärjestyksen kuin soundienkin puolesta. Se miellyttää minua useamman eri genren kautta, ja biisit saivat minut äärettömän hyvälle tuulelle. Paras omakustanne, mitä minä olen Kaaoszinessä arvostellut, joten se ansaitseekin ensimmäisenä täydet pisteet. Tätä levyä voin suositella kaikille ”raskaampien genrejen” ystäville.

10/10

Kappalelista:
1. Impaled
2. The Way of the Twilight or the Aura of Flies
3. Bastards on the Gallows or Bastards on the Rack
4. Fuck it Hard
5. Fury of the Northmen
6. The Forgotten King
7. Darkest Day
8. Manuel’s Mile
9. Wings of War
10. Pestilence
http://www.myspace.com/achrenmetal

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy