Acid Elephant – Defenestation Of A Dying Mammoth – Live 2012

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.1.2013

Jaahas, nyt kyseessä taitaakin olla ensimmäinen arvosteluun saatu demopuolen livenauhoitus, nimittäin porilaisen Acid Elephantin ”Defenestation Of A Dying Mammoth – Live 2012” -julkaisu. Bändi kuvaa julkaisuaan välietapiksi matkalla toiseen täyspitkään levyyn.

Acid Elephant soittaa kyllä nimensä mukaista musiikkia. Raskaspoljentoinen ”aavikkorock” sisältää paljon halluilua ja hapuilua pimeässä. Biisit vaihtelevat päälle neljän minuutin storen paukkeista lähes 17-minuuttisiksi lauluttomiksi häröilyiksi. Levyä kuunnellessa on koko ajan vahva wtf-olo, ja siirtymät raskaasta paahdosta kevyeen fiilistelyyn tulevat suhteellisen yllättäen.

Soundeiltaan live on suhteellisen hyvän kuuloinen, joskin yksi mikko on ilmeisesti ollut liian lähellä baaritiskiä. Tuopit nimittäin kilisevät ja juopot huutelevat läpi levyn – tämä voi tietysti olla ihan tarkoituksenmukaistakin. Muuten soundit ovat yllättävän selkeät liveksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Acid Elephant ei kyllä toimi minulle oikein mitenkään. Kitarointi on välillä ihan kivan kuuloista, mutta jossain kymmenen minuutin häröilyn kohdalla on pakko vaihtaa biisiä. En olisi itse kyseisellä keikalla katsonut bändiä kuin ensimmäiset neljä minuuttia, jos sitäkään. Suositellaan erilaisen musiikin ystäville.

3/10

Kappalelista:

01. Las Noches del Desierto
02. Stargazing Elephant
03. Sway (in my sleep)
04. Truckfighting/Knives of Gonorrhea
05. Red Carpet Lane
06. Bog

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://theeacidelephant.bandcamp.com

Kirjoittanut: Janne Partanen