Act Of Defiancen Chris Broderick kertoo Kaaoszinelle yhtyeen debyyttialbumista

Act Of Defiance 2015 on useille metallimusiikin ystäville tuttu nimi, toimihan hän yhden ”Big 4”-bändin eli Megadethin kitaristina useamman vuoden ajan. Vuoden 2014 lopussa Chris päätyi yhdessä bänditoverinsa Shawn Droverin kanssa jättämään Megadethin ja etsimään tapaa, jolla he voisivat julkaista omaa musiikkiaan. Kysymykseen löytyi pian vastaus, joka kantaa nimeä . Superbändiksikin tätä yhtyettä voisi kuvailla, soittavathan siinä edellä mainittujen lisäksi Scar the Martyristä tuttu Henry Bonner ja Shadows Fallista tuttu kitaristi Matthew Bachand. Bändi julkaisee pian esikoislevynsä ”Birth and the Burial”, mistä syystä Kaaoszine otti yhteyden Chrisiin ja kyseli hieman bändin synnyintarinasta ja siitä, mitä bändin tulevaisuudensuunnitelmista löytyy.

Morjens Chris! Miten asiat sujuvat bändin ja itsesi osalta?

Chris Broderick: Bändin asiat sujuvat todella hyvin: tällä hetkellä valmistelemme levymme julkaisua, varaamme kiertueita, lueskelemme levymme ennakkoarvioita ja kaikkea sellaista. Tutustumme yhä toisiimme bändinä, ja sisäinen kemiamme paranee jatkuvasti,eli meillä menee kaikin puolin todella hyvin!

Sinut tunnetaan varmasti parhaiten Megadethin entisenä kitaristina. Vuoden 2014 lopussa sinä ja Shawn Drover jätitte bändin ja perustitte Act of Defiancen. Voisitko kertoa meille bändin syntyprosessista: miten päädyitte perustamaan bändin ja miten valitsitte jäsenet siihen?

Act Of Defiance 2015Chris Broderick: Toki! Olin miettinyt Megadethistä eteenpäin siirtymistä jo pidemmän aikaa. Olen saavuttanut urallani sen pisteen, että minun piti tarkkaan miettiä, mihin haluan edetä ja mitä haluan tehdä seuraavaksi. Vuoden 2014 lopulla Megadethissä soittaminen ei enää innostanut minua samalla tavalla kuin ennen, ja Shawnista tuntui samalta. Dave alkoi soitella meitä kokoon uuden levyn äänittämistä varten, mutta en halunnut lähteä tekemään levyä Megadethin kanssa tietäen, ettei sydämeni ollut 100-prosenttisesti mukana. Niinpä päädyin jättämään bändin yhdessä Shawnin kanssa, ja ryhdyimme puhumaan siitä, kuinka paljon meillä molemmilla oli musiikkia, jota ei nyt voitaisi julkaista. Sitten ryhdyimme miettimään, mikä meitä estää! Miksemme vain julkaisisi musiikkia uudella bändillä? Siitä ideasta kaikki hyvin pitkälti lähti liikkeelle. Valikoimme 30 laulajaa, osa kohtuullisen tuntemattomia ja osa jo melkoisia veteraaneja, ja heistä viisi päätyi lopulliselle listallemme. Heille lähetimme demoja kappaleista, joihin he saivat laulaa osuutensa; Henry todella näytti osaamisensa ja päätyi bändiin. Mattin puolestaan tunsimme molemmat kiertuehommista ja tiesimme hänen olevan hyvä biisinkirjoittaja ja kitaristi, mutta en tiennyt hänen osaavan soittaa bassoakin! Shawn kertoi tämän minulle, minkä jälkeen hänen valintansa oli melkoisen ilmiselvää.

Act of Defiance julkaisee pian uuden albuminsa ”Birth and the Burial”. Voisitko kertoa meille hieman albumin luomisprosessista. Milloin sen kappaleet on kirjoitettu ja missä levy on äänitetty?

Chris Broderick: Tietty! Shawn ja minä ryhdyimme työstämään kappaleita heti lähdettyämme Megadethistä. Shawn työskenteli kotonaan ja minä omassa kotistudiossani. Olemme hyvin demokraattinen bändi, joten sovimme, että kirjoitamme kappaleet 50/50-mentaliteetilla ja niiden valmistuttua heittelemme ajatuksia siitä, miten niitä voitaisiin parantaa entisestään. Sitten Henry liittyi joukkoon ja ryhtyi kirjoittamaan lyriikoita minun ja Shawnin kanssa, äänitin omalla studiollani omat lauluosuuteni, kitaraosuudet, sellot, piano-osuudet. Shawn äänitti rummut jossain studiossa Pohjois-Carolinassa ja Matt omat laulunsa omalla studiollaan, jota hän kutsuu Man Shark Studioksi. Työskentelimme hyvin pitkälti teknologian avulla lähettäen biisejä ja pitäen palavereita skypellä eri studioista käsin – tällainen tyyli sopi meille erittäin hyvin!

Tulevalta albumilta on jo julkaistu kappaleet ”Throwback” ja ”Legion of Lies”. Miksi juuri nämä kappaleet valittiin ensimmäisiksi levyn maistiaisiksi ja millaista palautetta ne ovat saaneet?

Chris Broderick: Totta puhuakseni en olettanut, että ”Throwback” tultaisiin julkaisemaan singlenä. Kirjoitin sen kappaleen mahdollisimman nopeaksi ja aggressiiviseksi metallibiisiksi… jälkeenpäin ajatellen se varmaan oli syy siihen, miksi se valittiin singleksi. ”Legion of Lies” on yksi levyn parhaiten kirjoitettuja kappaleita, jossa on tiukka tempo, synkkä tunnelma, mahtavat laulumelodiat. Nämä lienevät syyt, miksi se valittiin singleksi. Me myös otimme ideoita vastaan levy-yhtiöltä ja alalla työskenteleviltä ystäviltämme, jotta voisimme valita parhaat mahdolliset singlekappaleet levyltä. Palaute kappaleista on ollut suurelta osin mahtavaa, mutta uskoisin, että joitain ihmisiä häiritsee se, etteivät he voi lokeroida musiikkiamme mihinkään tiettyyn metallin genreen ja siten eivät pidä kappaleista. Esimerkiksi ”Throwback” alkaa todella aggressiivisella thrash-rytmillä Slayerin tyyliin, kunnes skandinaavisen metallimusiikin vaikutteeni nousevat siinä esiin, proge… jopa djent! Nuo vaikutteet kuuluvat kappaleesta läpi, joten en usko, että musiikkiamme oikeasti onkaan kovin helppoa lokeroida!

Tähän aiheeseen voin myös sanoa, että kaipaan vaihtelua yleisestikin metalligenreen. Jos käännän radioni jollekin metalliasemalle, siellä soi kappaleita, jotka voi pudotella tiettyyn lokeroon; ne ovat tasaista paahtoa alusta loppuun. Rakastan toki superraskaita kappaleita, mutta ne tarvitsevat myös rauhallisempia kohtia tasapainottamaan raskautta.

Molemmista edellä mainituista kappaleista kuvattiin musiikkivideot. Uskotko, että ”vanhanaikaisten” musiikkivideoiden tekeminen yhä kannattaa, kun bändit siirtyvät yhä enemmän lyriikkavideoihin?

Chris Broderick: En ehkä sanoisi, että videoiden tekeminen on menossa suuntaan tai toiseen, vaan kyseessä on lähinnä rahasta tai sen puutteesta johtuva efekti. Videot ovat joka muodossa tärkeitä: niillä voit jakaa ihmisille materiaaliasi. Mutta on otettava huomioon, että videoista et saa rahaa ja niiden tekeminen maksaa! Siksi bändit tekevät lyriikkavideoita, ne ovat edullisia tehdä eivätkä vaadi kovinkaan paljon työtä. 15 – 20 vuotta sitten 100 000 dollaria tuskin oli tavattoman suuri pyyntö musiikkivideon budjetiksi, mutta tänä päivänä sellainen ei menisi läpi kenellekään, eikä varsinkaan metallipiireissä. En tiedä, kuka olisi riittävän hullu maksaakseen niin paljon musiikkivideosta, koska ne eivät enää tuo samalla tavalla musiikkiasi fanien saataville kuin MTV:n aikoina. Nykyään videoiden tekeminen on kaiken kaikkiaan halvempaa, mutta myös niiden arvo on pienempi, jos ymmärrät, mitä ajan takaa.

Mitä voisit kertoa tulevan albumin lyriikoista? Käsittelevätkö ne jotain yhtenäistä teemaa vai eri aiheita?

Act Of Defiance Birth And Burial 2015Chris Broderick: Pääasiassa niiden teemana on elämänkokemukset, joista jotkin ovat hyvinkin henkilökohtaisia ja toiset eivät niinkään. Esimerkkinä vaikkapa biisi ”Dead Stare”: Eräs hyvä ystäväni, joka on mielestäni maailman positiivisin ihminen ja täynnä iloa ja elämänhalua, hankki työn, joka on hyvin rasittava ja vaativa. Näin hänet kerran, ja hän katsoi minua tyhjin silmin; näin välittömästi, että jotain hänessä oli murtunut henkisesti raskaan työn seurauksena. Kappale siis tavallaan kertoo masennuksesta ja siihen vaipumisesta, kun taas ”Poisoned Dreams” kertoo ihmisen haluista ja tarpeista ja ennen kaikkea ihmisestä, joka asettaa nämä tarpeet muiden hyvinvoinnin edelle. Ne ovat siis eräänlaisia myrkyllisiä haaveita, ainakin muille ihmisille hänen elämässään.

En tosin halua kirjoittaa kappaleita, jotka kertovat hyvin tarkasti joitain tiettyjä tarinoita, koska haluan, että ihmiset voivat samaistua kappaleisiin ja heijastaa niiden materiaalia omaan elämäänsä. Esimerkkinä tästä on mainitsemani ”Poisoned Dreams”; jos vain kertoisin kappaleessa, että tämä ystäväni, jolla on tällaisia haaveita, aiheuttaa tällaista, niin kuka helvetti siihen voisi samaistua? Ei kukaan muu kuin kappaleen aihe itse.

Sivullanne ei tällä hetkellä ole ollenkaan kiertuepäiviä merkattuna. Minkälaisia suunnitelmia bändillä on levyn julkaisun jälkeen, aiotteko lähteä kiertueelle vai ovatko bändin jäsenet liian kiireisiä muiden bändiensä kanssa?

Chris Broderick: Aiomme ehdottomasti lähteä kiertueelle! Päivänmääriä sovitaan parasta aikaa, ja ne julkistetaan niin pian kuin mahdollista. Työstämme tällä hetkellä matkasuunnitelmia ja viimeisiä hienosäätöjä, jotka vievät hetken aikaa. Mutta kyllä, ehdottomasti aiomme kiertää tämän levyn tiimoilta!

Olisiko kenties mahdollista, että bändi nähtäisiin Suomessa kiertueella?

Chris Broderick: Ehkäpä! Siihen on hyvät mahdollisuudet, katselemme vielä eri vaihtoehtoja ja matkareittejä, mutta toivon todella, että pääsemme soittamaan Suomeen. Keikat siellä ovat aina hyviä ja fanit umpihulluja, te tyypit todella ymmärrätte metallimusiikin päälle!

Kiitoksia haastattelusta! Mikäli tähän loppuun haluat sanoa jonkinlaisia loppusanoja suomalaisille faneillesi, sana on vapaa!

Chris Broderick: Haluan kiittää kaikkia fanejamme ja toivon, että seuraatte bändiämme ja kuuntelette tulevan levymme. Haluamme päästä Suomeen mahdollisimman nopeasti, jotta voimme soittaa teille sekopäille. Tulemme pitämään hurjat bileet!

https://www.facebook.com/actofdefiancemusic

Haastattelu: Samuli Jalonen

Kommentoi julkaisua