Shinedown, Jäähallin Black Box

Adele sai Spotifyn poistamaan automaattisen albumien satunnaistoiston – Shinedownin Brent Smith ylistää pop-tähteä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.11.2021

Pop-tähti Adele julkaisi hiljattain odotetun paluualbuminsa ”30”. Adele oli omien sanojensa mukaan esittänyt Spotifylle toiveen, että sovelluksen albumit-sivulla ei enää automaattisesti ja oletusarvoisesti satunnaistoistettaisi albumien sisältöä, koska artistit ja bändit ovat syystä asettaneet kappaleet tiettyyn järjestykseen levyillään. Suoratoistojättiläinen kuunteli laulajan toivetta, ja tästä lähtien albumit-sivulla ei enää automaattisesti satunnaistoisteta albumien kappaleita.

Rock-yhtye Shinedownin Brent Smith on yksi monista, jotka kiittävät Adelea tämän esittämästä pyynnöstä, joka sai lopulta aikaan muutosta suoratoistopalvelun toiminnassa.

”Jos joku ymmärtää sen, miten tärkeä albumi-formaatti todella on, niin se on minä ja koko Shinedown-perhe”, Smith aloittaa ja jatkaa:

”Se, että Adele sai Spotifyn poistamaan shuffle-toiminnon albumisivuilta, on massiivinen asia. Albumit kertovat tarinan, olivat ne konseptuaalisia tai sitten eivät. Ne ovat ikkuna artistin mieleen ja sydämeen. Jotkut saattavat miettiä, että mitä väliä tällä kaikella oikeasti on. Mutta se tuo musiikille ja artistille jälleen arvoa. Kaikessa on lopulta kyse kunnioituksesta.”

Satunnaistoisto on edelleen valittavissa manuaalisesti toistoikkunasta.

”Tämä oli ainoa toivomukseni tällä alati muuttuvalla alallamme. Emme tee albumeja huolellisesti ja paneudu kappalejärjestykseen ajatuksella täysin ilman syytä. Taiteemme kertoo aina tarinan ja tarinamme pitää tulla kuulluksi tarkoittamallamme tavalla. Kiitos Spotifylle kuuntelemisesta”, Adele kirjoitti Twitterissä.