Adrenaline Mob – Dearly Departed

Kirjoittanut Juha Attola - 11.4.2015

”Dearly Departed” on Adrenaline Mobin viimeisin julkaisu. Kyseessä on ns. väliteos, joka sisältää yhdeksän kappaletta:  yhden uuden, muutaman akustisen version sekä muutaman lainakappaleen.

Homma lähtee käyntiin miehekkäällä ”Snortin’ Whiskey” -kappaleella. Kyseessähän on alun perin Pat Traversin biisi. Tässä on vahvaa etelän rock-meininkiä, joka potkii kyllä erinomaisesti. Seuraavaksi kuullaankin ”Dearly Departedin” radio edit -versio. Itse en ole oikein ikinä ymmärtänyt näitä editoituja versioita levyillä. Miksi julkaista kappaleesta versio, josta on pätkäisty osa kokonaan pois? Mieleen tulevat vanhat ajat ja oma nuoruus, jolloin kaikista hyvistä leffoista oli saatavilla vain leikattuja versioita. Itse kappalehan on kuitenkin ihan kelpo tavaraa.

Muista lainakappaleista ”Devil Went Down To Georgia” ja Queenin ”Tie Your Mother Down” toimivat ihan hyvin, mutta eivät kieltämättä nouse niiden suurimpien lainakappaleiden joukkoon. ”Black Sabbath Medley” toimii soitannollisesti hyvin, mutta olisi varmasti ollut miellyttävämpää kuulla yhtyeen soittavan jonkin yksittäisen Black Sabbathin klassikon kokonaisuudessaan. Akustiset versiot kappaleista toimivat moitteettomasti, ja Russell Allenin ääni pääsee niissäkin hyvin oikeuksiinsa.

Gets You Through The Night” on ”Men Of Honour” -sessioista ylijäänyt kappale , ja tavallaan ymmärränkin, että se aikoinaan jätettiin pois. Se ei varsinaisesti ole huono, mutta ei nyt mitenkään ihmeellinenkään. Se tulee ja menee jättämättä sen kummempia muistikuvia itsestään.

”Dearly Departed” menee väkisinkin hieman turhan julkaisun puolelle. Kyllähän nämä raidat olisi voinut julkaista vaikka bonuksina sen sijaan, että niille kasataan oma julkaisu. Hyvä bändi, mutta turha julkaisu. Ai niin, tämä muuten taisi jäädä viimeiseksi julkaisuksi, jolla kuullaan edesmennyttä rumpali A.J. Peroa. Levätköön hän rauhassa.

6/10

Kappalelista:

1.Snortin’ Whiskey
2.Dearly Departed (Radio Edit)
3.Devil Went Down To Georgia
4.Crystal Clear (Acoustic Version)
5.Black Sabbath Medley
6.Gets You Through The Night
7.Angel Sky (Acoustic w/Band)
8.All On The Line (Acoustic Version)
9.Tie Your Mother Down

http://www.adrenalinemob.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat