Advent of Fire ei vakuuta turhan pliisulla death metalillaan – arviossa yhtyeen debyytti ”Verikaste”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 14.1.2022

Kotimainen Advent of Fire pääsi yllättämään allekirjoittaneen, sillä ”Verikasteen” kansitaiteen, bändin logon ja edellisten julkaisujen teeman huomioon ottaen olisi kyseessä voinut kuvitella olevan black metal -yhtyeen. Mutta ehei, Advent of Fire soittaa death metalia lievillä melodisilla vivahteilla sekä hyppysellisellä asennemetallia.

Vaikka ”Verikaste” alkaa introlla, joka olisi hyvin lyriikoidensa perusteella voinut olla myös folk metalia, käy heti varsinaisen ensimmäisen biisin jälkeen selväksi, että täyttä dödistä tässä veivataankin. Death metaliksi bändin ote on liian kevyt, mikä osittain selittynee ikävän muovisilla soundeilla, mutta eivätpä ne riffitkään liikoja lopulta anna. ”Verikaste” on monessa suhteessa ikävän tyhjä tapaus, josta ei oikein saa otetta vaikka kuinka yrittäisi. Aivan kuin bändi ei osaisi päättää mihin suuntaan kaikista vaikutteista kannattaisi lähteä, ja tuloksena vähän sitä ja tätä, mutta ei varsinaisesti oikein mitään.

Joskus on sanottava, että ”ei jatkoon” ja tällä kertaa ikävä fraasi osuu Advent of Firen kohdalle. Valitettavasti ”Verikaste” on melko mitäänsanomaton levy yhtyeeltä, joka ei vielä ole löytänyt itseään. Levy kärsii muovisista soundeista ja tietynlaisesta raakuuden ja voiman puutteesta, jota brutaali tyylisuunta ehdottomasti kaipaisi. Ehkä ensi kerralla sitten.

Kappalelista:

 1. Alku
 2. Verikaste
 3. Pelkkää vihaa
 4. Petos
 5. Koston päivä
 6. Teuras
 7. Ruhonsyöjä
 8. Saalis
 9. Varjoni
 10. Tonttu (cd-bonus)
 11. Heaven and Hell (cd-bonus)

https://linktr.ee/adventoffire