End Of Aeonilta uusi single lokakuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.9.2013

End Of Aeon Too Late Single 2013Suomenlahden helmessä Kotkassa syksyllä 2011 perustettu End of Aeon julkaisee digisinglen lokakuun 1. Singlen molemmat kappaleet on alunperin julkaistu vuonna 2012 ilmestyneellä ”Ever”-debyytillä, mutta sittemmin tapahtuneiden miehistönvaihdosten takia orkesteri päätti tehdä kokonaan uudet versiot ensijulkaisunsa tarttuvimmista kappaleista. Yhtyeen musiikin eräinä keskeisimpinä elementteinä on vastakohtaisuudet melodisuuden ja tummanpuhuvuuden välillä. Samaa vastakkainasettelua löytyy myös Sara Strömmerin heleiden lauluosuuksien ja Olli Suvannon karskien murahdusten välillä.

”Laulajanvaihdoksen myötä halusimme tarjota ihmisille tuoreen ääninäytteen sekä mahdollisuuden tutustua nykyisen kokoonpanon meininkiin. Kun singlen molemmat kappaleet todettiin keikoilla hyvin toimiviksi myös naislaulajalle sovitettuna, tuntui varsin luontevalta myös äänittää ja julkaista ne uusina versioina. Biisit esittelevät myös varsin kattavasti End of Aeonin musiikillista repertuaaria”, yhtyeen basisti Harto Pokki kertoo.

Kuusikko valmistelee parhaillaan toista täyspitkää albumiaan, jonka on määrä ilmestyä vielä kevään 2014 aikana. Yhtyeen itsensä mukaan tuleva materiaali on ”aiempaa synkempää, mutta kuitenkin EoA tyyliin toteutettua.”

Single on hankittavissa kaikista hyvin varustelluista digikaupoista, mutta se on myös kuultavissa julkaisupäivästä 1.10. eteenpäin niin Soundcloudissa https://soundcloud.com/endofaeonofficial, Bandcampissa http://endofaeonofficial.bandcamp.com/ kuin Reverbnationissakin http://www.reverbnation.com/endofaeonofficial

”TOO LATE & PATH (REIMAGINED)”  BIISILISTA
1. Too Late
2. Path