Aerosmith-yhtyeen laulaja Steven Tyler 70 vuotta

Kirjoittanut Nicole Hellberg - 26.3.2018

Vuonna 1970 perustetun Aerosmith-yhtyeen laulaja/lauluntekijä Steven Tyler ( Steven Victor Tallarico) täyttää tänään kunnioitettavat 70 vuotta. Laulun lisäksi Tylerin erikoisuuksiin kuuluu myös muun muassa pianon, saksofonin, trumpetin, mandoliinin ja huuliharpun soittaminen. Massachusettsissa, Bostonissa perustettu Aerosmith on myynyt pitkän uransa aikana yli 150 miljoonaa levyä.

Ensimmäisen yhtyeensä (The Strangeursin, sittemmin Chain Reaction) Tyler perusti jo vuonna 1964, mutta rumpali Joey Kramer suositteli häntä laulajaksi Joe Perryn ja Tom Hamiltonin yhtyeeseen Jam Band, ja näin alkuperäinen Aerosmith-kokoonpano sai pikkuhiljaa syntynsä.

Tylerilla ja Perryllä oli 70-luvulla niin pahoja huumeisiin ja alkoholiin liittyviä ongelmia, että heitä kutsuttiin nimellä ”Toxic Twins”. Tyler kävikin jo 80-luvulla läpi ensimmäiset vieroitushoidot. Vuosina 2006-2009 laulaja kärsi paljon terveydellisistä ongelmista läpikäyden muun muassa kurkkuun kohdistuneen leikkauksen ja lavalta putoamisen, joka johti rikkinäiseen olkapäähän. Huhut liikkuivat, joiden mukaan Steven Tyler olisi jättämässä yhtyeen. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Aerosmith on julkaissut 2010-luvulla uutta musiikkia. Tylerilla on myös oma sooloprojekti, joka kantaa nimeä Steven Tyler Band.

Merkkipäivän kunniaksi listaamme seitsemän Tylerin hienoa kappaletta: