Aggressiivinen, viihdyttävä ja kovan keikkakuumeen nostava – arviossa Oceanhoarsen esikoisalbumi ”The Damage Is Done Live”

Oceanhoarse julkaisi viime syksynä esikois-EP:nsä, jonka tiimoilta heviyhtye suuntasi Eurooppaan kiertueelle Marko Hietalan seuraksi. Oceanhoarsen onneksi yhtye ehti soittaa kiertueensa konsertit ennen kuin maailma sulkeutui Covid19-viruksen takia. Kiertueella ollessaan yhtye sai idean taltioida keikkakuntonsa albumin muotoon. Tuon päätöksen seurauksena Oceanhoarse julkaisee kesäkuun alussa esikoispitkäsoittonsa livealbumin muodossa.

Poikkeuksellisen Oceanhoarsen esikoispitkäsoitosta tekee muutama asia. Ensinnäkin, yhtye ei ollut alun perin suunnitellut tekevänsä livealbumia, mutta kun ensimmäinen kiertue yhtyeenä sujui niin hyvin, päätti Oceanhoarse nauhoittaa livealbumin. Samalla livealbumi toimisi hyvänä vahvistuksena ajatukselle, jonka mukaan yhtye on parhaimmillaan keikoilla. Onhan se kieltämättä erikoista, että yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto on livealbumi, mutta eihän sitä mikään laki kiellä.

”The Damage Is Done Live” on noin kolmevarttinen albumi, jonka aikana tunnelma ja soundi ovat juuri sellaiset, kuin olisi kuuntelemassa yhtyeen konserttia kevään kiertueelta. Pitkäsoiton aikana kuullaan Joonas Kososen välispiikit yleisölle, yleisön innokkaat reaktiot, bassosoolo ja useampi kitarasoolo sekä runsaasti uusia kappaleita. ”Feed The Sirens”, Death Row Center” ja ”The Duality” on julkaistu yhtyeen viimesyksyisen ”Voluntary Bends” -EP:n muodossa, mutta muuten kiertueella kuultiin uusia kappaleita.

Uudet kappaleet, kuten ”Fading Neons” ja ”Waves” istuvat saumattomaksi osaksi Oceanhoarsen soundia ja tekevät konsertista entistäkin väkevämmän kuuloisen. Ensimmäisessä kappaleessa kuullaan päällekäyvän soundin ohessa Ben Varonin sähköinen kitarasoolo. ”Waves” on vastaavasti soundiltaan painostavampi, jopa hieman doomahtava. Myös ”The Damage” jatkaa raskaamman poljennan puolella, minkä myötä Oceanhoarse puristaa itsestään kunnolla kierroksia.

”The Damage Is Done Live” -albumin vahvuuksiksi lukeutuvat niin brutaali energisyys kuin autenttisuus. Albumi onnistuu siinä missä sen pitääkin: levy välittää hyvän käsityksen siitä millaiselta Oceanhoarse kuulostaa keikalla. Ja se kuva, jonka yhtye itsestään antaa, on vakuuttava. Oceanhoarse soittaa alusta loppuun intensiivisellä vimmalla ja energialla, eikä hidasta tahtia edes viimeisten kappaleiden kohdalla. Pitkäsoiton kautta voi kuin palata kevään keikoille ja fiilistellä niitä vielä oikein kunnolla. Jos joku on joskus erehtynyt kyseenalaistamaan Oceanhoarsen keikkakuntoa, voi nämä ennakkoluulot heittää ”The Damage Is Done Liven” myötä romukoppaan.

9/10

Kappalelista:

 1. Intro
 2. Feed The Sirens
 3. Fading Neons
 4. Death Row Center
 5. Waves
 6. Bass Solo
 7. The Damage
 8. The Duality
 9. Submersed
 10. The Intruder
 11. The Oceanhoarse

Oceanhoarse Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua