Aggressiivista, synkkää ja groovaava: Fear Of Dominationin musiikkivideo ”Amongst Gods” -kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksessä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.2.2021

Kotimainen industrial metal -yhtye Fear Of Domination on julkaisemassa myöhemmin tänä vuonna toistaiseksi nimeämättömän seuraavan albuminsa. Bändin tulevalta albumilta on nyt julkaistu synkkä groovaava uusi kappale nimeltä ”Amongst Gods”, joka kuvastaa erittäin hyvin tulevan albumin äänimaailmaa. Yhtyeen kosketinsoittaja Lasse Raelahti kuvailee kappaleen sävellysprosessia seuraavasti:

”Uusin sinkku “Amongst Gods” oli yksi ensimmäisistä biiseistä mitä tein Fear of Dominationin kuudennelle albumille. Olen aina pitänyt tasa- ja triolirytmien vuorottelusta ja tätä ideaa lähdin työstämään djentproge-päissäni. Kertosäe on syvä kunnioittava kumarrus J.S. Bachille sointuharmonisesti ja ehkä juuri sen vuoksi syna- että laulumelodiat sekä harmoniat muodostuivat kuin itsestään massiiviseksi teokseksi!”

Bändin rumpali Miikki Kunttu hehkuttaa kappaletta seuraavasti:

“Tämä kappale kuvastaa erittäin hyvin uuden levyn äänimaailmaa; aggressiivinen, synkkä ja groovaava. Luvassa on täysin uutta, mutta tunnistettavaa FoDia. “Amongst Gods” nousi jo demovaiheessa yhdeksi lempibiiseistäni, vaikka Lassen säveltämät alun rumpusovitukset ensin kauhistuttivat. Basarien iskut mukailevat alun synamelodiaa, joten se todella haastoi minua soittajana. Juurikin tästä syystä en niitä halunnut muokata, koska ne sopivat siihen kohtaan parhaiten ja tekevät lopputuloksesta on täydellisen.”

Amongst Gods” musiikkivideon tekijäksi valikoitui pitkän linjan media-ammattilainen Miikka Tikka, joka kertoo videon teosta seuraavaa:

”Ensimmäisenä kiinnitin huomioni siihen, että tässähän on pirun kova biisi! Kappaleessa on juuri sopivasti koukkuja ja sen verran monipuolinen rakenne, että mielikuvia alkoi tulvimaan verkkokalvoille välittömästi.”

Tikka ja Fear of Domination päätyivät toteuttamaan videon, missä ollaan ”iholla”, joten lähestulkoon koko video kuvattiin makrolinssin läpi. ”Tämä taas aiheutti sen, että piti lähteä miettimään sitä, millä keinoilla kuvaan saa dynamiikkaa, koska liike oli pientä; millimetreistä senttimetrin alalla. Oli selkeää, että leikkauksen ja tiukkojen lähikuvien
yhteispelillä olisi suuri merkitys. Keräsimme ison kasan visuaalisia ideoita, joita lähdimme kuvaamaan ja katsomaan sen kautta, mikä toimii ja mikä ei”
, Tikka toteaa.

”Pidän itse siitä, että musiikkivideon avulla voi löytää jotain täydentämään kappaleen tarinaan ja kuvitella sen kautta vaikka jokin tilanne tai tapahtuma. Itse video voi myös selittää kappaleen tekstiä visuaalisesti tai sitten antaa tekstille täysin uuden merkityksen.

”Amongst Gods” -kappaleen musiikkivideolla tuli käytettyä useampaa itselleni uutta välinettä kuvatessa. Lisäksi makrotasolla liikkuminen kuvallisesti asetti ihan uuden näkökulman musiikkivideon toteutuksessa. Prosessi oli erittäin sujuva alusta lähtien, koska bändillä oli jo ajatus siitä, mitä kaikkea uuden levyn osalta ollaan tekemässä. Myös ammattitaitoinen ote kaikkeen helpotti kummasti, sillä bändin jäsenet osaavat olla kameran edessä ja ymmärtävät asioita myös sen takaa.” Tikka hehkuttaa. Tämä musiikkivideo on ensimmäinen video kolmen videon sarjasta, joista Miikka Tikka tekee kaksi ensimmäistä. Tällä hetkellä ajatukset ovat jo vahvasti toisen videon teemassa ja jotain uutta sekä mielenkiintoista on luvassa!

Voit katsoa yhtyeen tuoreen videon Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

Ohjaus: Miikka Tikka
Käsikirjoitus: Miikka Tikka, Fear of Domination
Valot: Daniel Tähkä
Maskeeraus: Elisa Koivuniemi
Editointi: Miikka Tikka
Värikäsittely: Miikka Tikka

Fear Of Domination 2021:
Sara Strömmer – Laulu
Saku Solin – Laulu
Johannes Niemi – Kitara
Jan-Erik Kari – Kitara
Lauri Ojanen – Basso
Lasse Raelahti – Kosketinsoittimet ja ohjelmointi
Miikki Kunttu – Rummut

Lisää tietoa:
www.fod.fi
https://www.facebook.com/FearOfDomination
https://www.instagram.com/fearofdomination/
https://twitter.com/FOD_Finland
https://www.youtube.com/user/FoDofficial/featured