Agnostic Front

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.11.2007

NYHC:n esi-isä Agnostic Front aloitti soittamisen jo vuonna 1982. 25- vuotisen uran aikana yhtye on julkaissut yhdeksän pitkäsoittoa, kolme DVDtä sekä lukuisia pienempiä julkaisuja. Marraskuun 6. päivä ilmestyneen yhdeksännen pitkäsoiton ”Warriorssin” tiimoilta otimme yhteyttä sähköpostitse yhtyeen laulajaan Roger Miretiin, joka kertoi meille hieman albumin tekoprosessista sekä yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista.

agnosticfront.jpg

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitäs Agnostic Frontille tällä hetkellä kuuluu?

Roger Miret: Tällä hetkellä meille kuuluu todella hyvää. Saimme juuri julkaistua mielestäni uramme parhaan albumin. Warriors!!!

Olette olleet iso osa hardcore sceneä viimeiset 25 vuotta. Miten hardcore scene on mielestäsi muuttunut tänä aikana ?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Roger Miret: Ei se oikeastaan ole kauheasti muuttunut. Kun aloitimme, hardcore oli enemmänkin alueellinen asia mutta nykypäivänä se on kansainvälistynyt ja hardcore scenejä on ympäri maailman. Suurimmaksi osaksi kuitenkin hardcoren kuuntelijat ovat samanlaista porukkaa ja tulevat hyvin toimeen keskenään.

25 vuotta musiikin parissa kuulostaa todella pitkältä ajalta. Mikä on mielestäsi suurin syy siihen, että olette olleet kasassa näin kauan? Onko teillä mitään aikomuksia juhlistaa 25-vuotista taivalta jotenkin?

Roger Miret: Luulen, että suurin syy siihen miksi olemme olleet kasassa 25 vuotta on se, että olemme rehellisiä itsellemme ja näemme maailman suurinpiirtein samallalailla. Luulen, että kaikki yhtyeet jotka ovat olleet kasassa pitkän aikaa ovat samaa mieltä kanssamme. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään suuria suunnitelmia juhlistaa mutta joulukuun 25. päivä soitamme yhdessä Hatebreedin kanssa keikan, joka on meidän 25-vuotis keikka.

”Warriors” on järjestyksessään teidän yhdeksäs albumi. Millainen oli albumin nauhoitus prosessi? Erosiko se jotenkin teidän aikaisemmista nauhoituksistanne?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Roger Miret: Tällä kertaa albumin teko oli helppoa aina kirjoituksesta nauhoitukseen. Olen todella tyytyväinen levyn lopputulokseen, koska se kuvaa mielestäni hyvin meidän uraa. Se on myös hyvä yhdistelmä sekä vanhaa, että uutta Agnostic Fronttia.

Teitte levyn Madballista tutun Freddy Cricienin kanssa. Millaista oli työskennellä hänen kanssaan studiossa?

Roger Miret: Hänen kanssaa työskentely oli todella helppoa. Agnostic Front on Freddyn yksi lempiyhtyeistä, joten hän tunsi meidät todella hyvin jo ennen studioon menoa. Freddy teki studiossa todella hyvää jälkeä ja mielestäni hyvän lopputuloksen näkee hyvin ”Warriorssin” soundeissa.

Albumi julkaistiin marraskuun 6. päivä. Millaista palautetta olette saaneet albumista tähän mennessä? Mitä mieltä itse olet albumista?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Roger Miret: Kuten aluksi sanoin ”Warriors” on mielestäni meidän paras ja keskittynein albumi tähän asti. Kaikki palaute mitä olemme albumista tähän asti saaneet on ollut positiivista. Lehdistö on pitänyt levystä, bändit joiden kanssa olemme kiertäneet ovat pitäneet levystä ja myös levy-yhtiö on ollut meihin tyytyväinen.

Hieman albumin lyriikoista. Millaisia aiheita yleensä käsittelet?

Roger Miret: ”Warriorssin” lyrikkat perustuvat vastoinkäymisten ylitsepääsemiseen sekä lujana olemiseen. Vaikka elämässä on aina välillä vastoinkäymisiä, kaikki ovat voitettavissa, kun pysyy tarpeeksi vahvana. Albumi myös käsittelee moraaleja sekä erilaisia arvoja.

Laitoitte hiljattain verkkoon videon kappaleesta ”Addiction”. Kerrohan meille hieman videosta ja itse kappaleesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Roger Miret: ”Addiction” on uuden albumimme ensimmäinen kappale ja se kertoo rakkaan ihmisen kohtaamisesta, jolla on vakavia ongelmia huumeiden kanssa. Koska kappaleen sanoma on aika vakava yritimme tehdä myös videosta vakavan ja mielestäni onnistuimme tuottaja Ian McFarlandin kanssa siinä aika hyvin.

Mikä on itsellesi se henkökohtaisin ja mieluisin kappale ”Warriors”:lta. Miksi?

Roger Miret: Kyllä se on ”For My Family”. Kappale on omistettu kaikille edesmenneille ja elossaoleville itselleni rakkaille ihmisille.

Mikä on mielipiteesi nykyajan emo ja post-hardcore yhtyeistä? Olen huomannut, että kyseinen musiikki tyyli on melkoisessa suosiossa Yhdysvalloissa tällä hetkellä.

Roger Miret: Kun perustimme Agnostic Frontin, musiikilla oli paljon sanomaa. Se oli keino, jolla pystyi kapinoimaan kaikkea maailman vääryyttä vastaan. Mielestäni musiikki, jossa on sanomaa hukkuu välillä liian pahasti meikin ja kauniiden vaatteiden sekaan.

Huomasin internetistä, että albuminne levisi verkkoon jopa kuukautta ennemmin kuin se oli kaupoissa. Mitä mieltä itse olet piratismista?

Roger Miret: Ainut asia, jonka haluan piratismiin sanoa on, että jos pidät yhtyeestä jonka levyn ilmaiseksi lataat, osta myöskin se levy ja tue artistia. Jos lataat kaikki albumisi ilmaiseksi, estät artisteja tienaamasta ja ennen pitkään heidän on lopettava soittaminen, koska se ei ole kannattavaa. Surullista mutta totta!

Olette uranne aikana kiertäneet monen suuren yhtyeen kanssa. Mikä kiertue on ollut sinulle se ikimuistoisin ikinä? Miksi?

Roger Miret: Kiersimme Yhdysvaltoja vuonna 1992 Obituaryn, Cannibal Corpsen sekä Mulivient Creationin kanssa. Ne ajat ovat todella jääneet mieleeni ikuisesti. Mahtavia aikoja!

Millaisia suunnitelmia teillä on albumin julkaisun jälkeen? Onko tulossa mahdollisesti Euroopan kiertue, jolla eksyisitte myös Suomeen asti?

Roger Miret: Ehdottomasti! Aiomme tehdä kaikkemme, että saisimme soittaa mahdollisimman monessa Euroopan maassa tulevalla kiertueellamme. Toivottavasti tuleva ”The Warriors” kiertue ensi vuoden alussa yltää myös Suomeenkin asti.

Loppuun kyselisin vielä hieman omasta musiikkimaustasi. Millaista musiikkia itse tällä hetkellä kuuntelet ja mistä olet saanut vaikutteita?

Roger Miret: Yhtyee, jotka ovat minuun vaikuttaneet ovat täysin erilaisia. Minuun on vaikuttanut yhtyeet kuten The Clash, Bruce Bringsteen, Thin Lizzy mutta olen saanut myös vaikutteita yhtyeistä, jotka ovat meidän kanssa olleet kiertueella.

Kiitoksia itsellesi todella paljon, kun näit vaivaa vastata kysymyksiini. Onko sinulla loppuun mitään viimeisiä sanoja?

Roger Miret: Kiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet vuosien aikana! Tsekatkaa meidän uusi albumi ”Warriors”, ette tule pettymään!