Ahdistuksen lähettiläs Hautajaisyö julkaisi kolmen biisin singlen – mukana Amorphis-lainabiisi

promokuva – kuvaaja: Noora Komulainen

Alkuvuodesta toisen levynsä julkaissut ahdistuksen lähettiläs Hautajaisyö ei näytä väsymyksen merkkejä. Alle puoli vuotta on kulunut ja bändi on taas uuden julkaisun äärellä. ”Sinä Olet Helvetti” sinkku sisältää kaksi täysin uutta kappaletta, joissa bändin pureutuu elämän ahdistukseen, epätoivoon ja epäkohtiin. Kappaleissa bändin ominainen tyyli sotkea thrash metallia ja death metallia ottaa uuden muodon, sillä tarjolla on menevintä Hautajaisyötä mitä koskaan on julkaistu. Kappaleet toimivat jatko-osana bändin ”Matkalla Kohti Hautaa” levylle. Sinkulla on myös mukana toisen levyn nauhoituksissa tehty Amorphis lainabiisi ”Alone”, joka on bändin ensimmäinen englanniksi laulama kappale.

Uuden julkaisun myötä bändillä on ollut suuri kunnia työskennellä kahden taitavan muusikon kanssa. Soolokitaroinnnin kappaleissa ”Revin Ihoni Rikki & Sinä Olet Helvetti” hoitaa Euroopan valloitusta valmistelevan Torchia yhteen Ville Riitamaa, jonka komean synkät soolot tuovat viimeisen silauksen sinkun biiseihin.

”Oli hieno saada näiltä äijiltä pyyntöä tulla muutamaan biisiin soittelemaan! Lähdin hakemaan sooloissa Hautajaisyön omankuuloisen soundin mukaisia lurituksia – toivottavasti tässä tavalla jos toisella onnistuen.” V. Riitamaa

Tämä ei jää tähän sillä ”Alone” lainabiisissä päävastuun laulusta ottaa Markus Laakso. Mies on tuttu mm. Kuolemanlaakso yhtyeestä, joka on aktivoitumassa keikkarintamalle loppuvuodesta.

”Tutustuin Hautajaisyö-solisti Janneen, kun ördäsimme pari vuotta sitten samassa death metal -kuorossa Anti-festivaalin poikkitaiteellissa Artefact-esityksessä. Meillä synkkasi loistavasti yhteen, joten oli ilo ja kunnia tulla kutsutuksi hoilaamaan vähän ”A-Smurffeja” heidän sinkulleen. Kiitos, Hautajaisyö – anteeksi, Amorphis!” M.Laakso.

Sinä Olet Helvetti” kappaleesta on tulossa myöskin musiikkivideo, jossa käsitellään perheväkivaltaa. Videon tekee Kimmo Jalkanen, joka on vastuussa bändin aikaisemmista videosta.

Kuuntele single:​
Spotify: https://spoti.fi/2NxuLKh
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/71201512
Apple Music: https://apple.co/2C4YPf6
Tidal: https://listen.tidal.com/album/93875597
Napster: https://fi.napster.com/artist/hautajaisyo/album/sina-olet-helvetti

Kommentoi julkaisua