Black metal -veteraani Black Crucifixionilta uusi albumi kesäkuussa

Viisi vuotta kiitellyn ”Coronation of King Darkness” -levyn jälkeen julkaisee suomalaisen black metalin pioneeri  ”Lightless Violent Chaos” -nimisen albumin 1.6.2018. Uutukainen tarjoaa matkan, joka on kokemisen arvoinen niin vannoutuneimmille mustan metalin ystäville kuin progen ja muun epämääräisemmän taidehörhöilyn asiantuntijoille.

“Lightless Violent Chaos sävellettiin sellaiseksi, että sen pystyy ja haluaa kuunnella kokonaan yhdellä istumalla. Ja niinpä sen kesto on sattumalta tismalleen sama kuin Pink Floydin ”The Dark Side of the Moon” -levyn. Tajusimme tämän vasta, kun miksaus valmistui”, kertoo yhtyeen kapellimestarin ja basistin virkoja hoitava E. Henrik.

Jo vuonna 1991 levytysuransa aloittanut Black Crucifixion ääntelee levyllä jo bändin alkuaikoina muotoutuneella ydinkokoonpanolla. Wigwam-kitaristilegenda Rekku Rechardt täydentää miehistöä uudella levyllä kuten jo aikaisemmalla ”Coronation of King Darkness” -pitkäsoitollakin.

Halusimme tehdä parhaan levymme ja onnistuimme. Taakse päin ei kannata kuitenkaan liikaa vilkuilla, sillä sieltä puhaltaa sellainen viima, että naama halkeaa”, kertoo E.Henrik.

Poikkeuksellinen biisinkirjoitustaito on aina ollut bändin tuotantoa määrittelevä erikoispiirre, mutta ”Lightless Violent Chaos” tarjoaa iskevää riffittelyä jopa Black Crucifixionin mittapuulla.

27 vuotta tätä hommaa on opeteltu. Parhaat studiometodit on säilytetty ja paskasta on osattu päästää irti. Levyn orgaaniseen soundiin vaikuttaa esimerkiksi se, että soitan samaa Stratocasteria kuin vuonna 1991 äänitetyllä ”The Fallen One of Flames” -EP:llä”, kuvaa levyn tekoa vokalisti ja yhtyeen ideologi Forn.

“Tuntuu kuin edellisestä levystä olisi vain hetki, vaikka siitä on jo viisi vuotta. Skenet ja alalajit tulevat, mutta me emme ole menettäneet musiikillista idealismiamme. Päinvastoin, yhä mielisairaammaksi käyvä yhteiskunnallinen mielipideilmasto panee tekemään musiikkia, jolla on pohjanaan ideologiaa ja sanomaa”, Forn toteaa.

Black Crucifixion -kokoonpano ”Lightless Violent Chaos” -levyllä:

E. Henrik – bassot, puhaltimet, koskettimet, kitara, äänimaisemat
Forn – vokaalit, äänimaisemat, kitara
P.A. Totenraum – rummut
Rekku Rechardt – kitara

Biisilista:

1. Five-pointed Eye
2. Black Hole Metal
3. Free Of Light
4. Deathless Be Me
5. Of the Godless And Brave
6. Discipline
7. Intuition

www.facebook.com/BlackCrucifixion

Kommentoi julkaisua