”Ainutlaatuinen kuvateos bändistä, joka rakasti keikkoja mutta vihasi kiertueita”: Sentencedista tutulta Vesa Rannalta kiertue-elämään pohjautuva kuvakirja syyskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.3.2019

Kotimaisesta metallilegenda Sentencedista tuttu rumpali Vesa Ranta on julkaisemassa syyskuussa kuvakirjaa nimeltä ”Agony Walk – On the Road with Sentenced”. Syyskuussa julkaistava, noin 100-sivuinen kirja on ainutlaatuinen kuvateos bändistä, joka rakasti keikkoja mutta vihasi kiertueita. Rumpali Vesa Ranta tallensi valokuviin yhtyeen arkea kiertueilla vuosina 1995–2003, jolloin bändi kiersi aktiivisimmin maailmalla. Kirja kertoo kuvilla yhtyeen tarinaa ja päästää katselijan todistamaan tilanteita, jotka eivät muutoin näkyneet fanikansalle.

Ranta opiskeli valokuvaajaksi jo yhtyeen elinaikana. Häneltä on aiemmin julkaistu kirjat ”Lottovoittajien pöydässä – Tarinoita köyhyysrajan takaa” (Like 2017) ja Botnia-palkittu ”Reunalla – Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä” (Like 2018). ”AGONY WALK – On the road with Sentenced” on Rannan ensimmäinen puhdas kuvateos. Kirja sisältää esipuheen suomeksi, englanniksi ja saksaksi.

“Tämä on henkilökohtainen kuvallinen testamenttini yhtyeemme matkasta. Läpikäydessäni kuvaarkistojani tajusin, että nämä kuvat ansaitsevat elämän muuallakin kuin pölyttyvissä negataskuissani. Uskon, että kirja antaa jotain niille ihmisille, jotka ovat uskollisesti bändimme matkaa seuranneet. Nämä kuvat auttavat ymmärtämään sitä, millaista oli kiertää yhtyeemme kanssa. Niihin on tallennettu pieni pala suomalaista rock-historiaa.”

Kirjan julkaisupäivä on 2.9.2019 ja voit ennakkotilata kirjan täältä!

Luetuimmat

Uusimmat